Ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες εισαγωγής σε στρατιωτικές σχολές

Ανατροπές για πάνω από 100.000 υποψηφίους που θα συµµετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις φέρνει το υπουργείο Παιδείας.

Οι επικείµενες συγχωνεύσεις σε δεκάδες τµήµατα, αλλά και η επαναφορά της βάσης του 10, ως προαπαιτούµενου για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλάζουν τον "χάρτη" σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Ως εκ τούτου δυσκολεύει η πρόσβαση σε δεκάδες τµήµατα, ειδικά σε περιφερειακές σχολές ΤΕΙ, όπου εξαιτίας της επαναφοράς του βαθµολογικού πλαφόν οι βάσεις θα εκτοξευτούν κατά χιλιάδες µόρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πλέον ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες εισαγωγής στα στρατιωτικά τµήµατα, καθώς ανακοινώθηκε "ψαλίδι" στις θέσεις κατά 30%.

Αναφορικά µε τα τµήµατα τα οποία δεν θα δεχθούν φέτος εισακτέους, εκτός από τα αστυνοµικά, προστέθηκε η Στρατιωτική Σχολή Ιπταµένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ), καθώς και το τµήµα Ελεγκτών Αεράµυνας της Σχολής Ικάρων.

Η επαναφορά της ρύθμισης για τη βάση του 10, που σχεδιάζει ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, φαίνεται ότι δεν θα ισχύσει μόνο για τους υποψήφιους φοιτητές αλλά και για τα ίδια τα πανεπιστήμια και κυρίως για τα ΤΕΙ που θα καταργηθούν αν φέτος δεν πιάσουν τη βάση του 10, δηλαδή αν έχουν ελάχιστους φοιτητές ή ακόμα και καθόλου, οι οποίοι έχουν εισαχθεί με βαθμολογία πάνω του 10.

"Τα ισχυρά τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ προϋποθέτουν και ένα minimum των προϋποθέσεων εισαγωγής. Γι' αυτό και προσανατολιζόμαστε να τεθεί η βάση του 10 ως ελάχιστη προϋπόθεση εισαγωγής των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση" ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος.