Μετατίθεται η εξεταστική στο ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας

Κατά μια εβδομάδα μετατίθεται η εξεταστική στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη βόρεια Ελλάδα. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως και αποφάσισε τη μετάθεση της εξεταστικής περιόδου Ιανουαρίου 2017 (16.1.2017 – 10.2.2017) κατά μία εβδομάδα, ήτοι από Δευτέρα 23.1.2017 έως Παρασκευή 17.2.2017, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η κακοκαιρία.

Η τροποποίηση του ακαδημαϊκού ημερολογίου έτους 2016-2017 δε θα ισχύσει για τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, οι οποίοι θα εξεταστούν με το παλαιό πρόγραμμα, λόγω της ιδιαιτερότητας των εξετάσεων του τμήματος. Για τους υπόλοιπους φοιτητές, η επόμενη εβδομάδα θα αφιερωθεί στην αναπλήρωση των κενών διδασκαλίας της διδακτέας ύλης, εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, την αναστολή των μαθημάτων και όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων τους και για αύριο Πέμπτη αποφάσισαν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των προβλημάτων μετακίνησης στην πόλη.

Στο ΑΠΘ κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες του, με μετάθεση -λόγω των καιρικών συνθηκών- της ώρας προσέλευσης των υπαλλήλων στις 9:00 πμ.

Η λειτουργία των υπηρεσιών των περιφερειακών εγκαταστάσεων (εκτός κεντρικής πανεπιστημιούπολης) θα γίνει με απόφαση των κοσμητόρων και προέδρων των αντίστοιχων τμημάτων.

Το Φοιτητικό Αναγνωστήριο της κεντρικής βιβλιοθήκης λειτουργεί κανονικά, ενώ η Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη εξακολουθεί να λειτουργεί σε έναν από τους δύο χώρους της, λόγω προβλήματος στο σύστημα θέρμανσης.