Ολοκληρώνονται σήμερα οι αιτήσεις για τους αναπληρωτές

Σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις περισσότερες ειδικότητες. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ξεκινήσει η διαδικασία της επεξεργασίας τους ώστε να αναρτηθούν στο e-aitisi οι προσωρινοί πίνακες των αναπληρωτών.

Το προηγούμενο σχολικό έτος, όπου κινηθήκαμε στα ίδια χρονικά πλαίσια με τις φετινές αιτήσεις,  η πρώτη ανάρτηση των πινάκων πραγματοποιήθηκε στις 21 Αυγούστου. Μετά την ανάρτηση των πινάκων θα δοθούν κάποιες μέρες για ενστάσεις. Πέρσι το διάστημα των ενστάσεων ήταν από τις 22 έως και τις 26 Αυγούστου. 

Όσον αφορά το Ειδικό Επιστημονικό και Βοηθητικό Προσωπικό οι αιτήσεις ξεκίνησαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν στις 14 Αυγούστου. 

Επίσης από τις 5 έως και τις 17 Αυγούστου καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ17.13, ΠΕ17.14 και ΤΕ16, για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2015-2016, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 2, 3 & 4 του Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄). 

Όσον αφορά την εγκύκλιο της Ειδικής Αγωγής, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, είναι θέμα ημερών η δημοσίευσή της. Ενδεχομένως μέχρι την Τρίτη να έχει  αναρτηθεί, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ενώ μικρές είναι οι πιθανότητες για σήμερα. Τα αρμόδια τμήματα ήδη επεξεργάζονται την εγκύκλιο. 

Καλόγηρος Βασίλειος