Απλήρωτοι παραμένουν αρκετοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

Αν και έχει μεσολαβήσει διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα από τη λήξη των συμβάσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης στην  Α/θμια Εκπαίδευση φαίνεται ότι υπάρχουν Διευθύνσεις που δεν έχουν προχωρήσει στην καταβολή της αποζημίωσης μη ληφθείσας άδειας καθώς και του υπόλοιπου μηνός Ιουνίου όπως προκύπτει από ανακοίνωση του μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ κ. Τρούλη, εκλεγμένου με την Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ.

Στην ανακοίνωσή του επικαλείται την ενημέρωσή του από αναπληρωτές ενώ γνωστοποιεί ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί οι παρακάτω 18 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν έχουν προχωρήσει στην καταβολή της αποζημίωσης: Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Γρεβενών, Ημαθίας, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Κιλκίς, Πειραιά, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Φλώρινας και Χαλκιδικής. Επίσης δεν έχει καταβληθεί και στους συναδέλφους ΠΔΕ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης: Αιτωλοακαρνανίας, Ηρακλείου και Λάρισας.

Ο κ. Τρούλης καλεί  τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΟΕ, θεσμικά, να παρέμβει προς την αρμόδια υπηρεσία για να δοθεί άμεσα λύση σε ένα βασικό πρόβλημα των αναπληρωτών , ιδιαίτερα αυτή τη χρονική συγκυρία.

 

Καλόγηρος Βασίλειος