Εισαγωγική επιμόρφωση 2010-2011: Πότε θα μπουν τα χρήματα

Φαντάζει απίστευτο κι όμως... ελληνικό, όμως τέσσερα χρόνια συνολικά χρειάστηκε, ως φαίνεται, να περιμένουν εκπαιδευτικοί για να λάβουν τα χρήματα από την επιμόρφωση στα Προγράμματα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης (ΠΕΚ) της περιόδου 2010-2011.

Το θέμα έφθασε στη Βουλή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κουράκη, Γιώργο Βαρεμένο και Μαρία Τριανταφύλλου.

Οι βουλευτές δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν το γεγονός ότι ορισμένα κέντρα επιμόρφωσης λειτούργησαν σε άλλες περιοχές από την έδρα των εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα αρκετοί να δαπανήσουν μια μικρή περιούσια σε μετακινήσεις και διαμονή.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μάθουν το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των χρημάτων καθώς και αν προτίθεται το Υπουργείο να αποζημιώσει υπερωριακά τους εκπαιδευτικούς αφού τα σεμινάρια έγιναν εκτός σχολικού ωραρίου.

Ο υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε την καθυστέρηση η οποία αποδίδεται στο γεγονός ότι έπρεπε να τροποποιηθούν όλες οι καταστάσεις πληρωμής των επιμορφωτών λόγω διαφοροποίησης της ωριαίας αντιμισθίας.

Οι τροποποιήσεις επέφεραν καθυστέρηση στην πρόοδο της οικονομικής εκκαθάρισης. Ωστόσο δεν ήταν αυτό το μοναδικό πρόβλημα. Το 2012 έπαψε να υφίσταται ο φορέας του συγκεκριμένου προγράμματος και ο διάδοχος φορέας που ήταν το ΙΕΠ λόγω θεσμικών και νομικών προβλημάτων αποφάσισε να μην προχωρήσει σε εκκαθάριση των παραστατικών.

Ο κ. Λοβέρδος σε γραπτή του απάντηση τονίζει ότι αντιμετωπίστηκαν τα θεσμικά και νομικά προβλήματα και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ξεκίνησε την εκκαθάριση των δαπανών και ήδη άρχισε η καταβολή της αποζημίωσης στους νεοδιόριστους και αναπληρωτές που παρακολούθησαν τα πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης.

Καλόγηρος Βασίλειος