Έρευνα για τη “ληστεία” στην Τράπεζα Θεμάτων

Τη διεξαγωγή έρευνας μετά από καταγγελία για παραβίαση της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ζήτησε ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος.

Το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας αφορά σε ιδιωτικό σχολείο, το οποίο σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών έκανε κομπίνα, η οποία οδήγησε σε παραχάραξη της διαδικασίας που αφορά εξέταση μαθημάτων με βάση την Τράπεζα Θεμάτων.

Η ΟΙΕΛΕ - που επικαλείται ανάρτηση της εκπαιδευτικής ιστοσελίδας i-school.gr -, αναφέρει ότι η διοίκηση ιδιωτικού σχολείου που δεν κατονομάζεται απέστειλε στις εποπτικές Αρχές ψεύτικο πρόγραμμα εξετάσεων, με αποτέλεσμα ενώ το «επίσημο» πρόγραμμα να αναφέρει ότι μια συγκεκριμένη ημέρα θα εξεταζόταν μάθημα (Αλγεβρα) που τα μισά θέματά του επιλέγονται από την Τράπεζα, στην πραγματικότητα οι μαθητές εξετάζονταν σε άλλο μάθημα που δεν προβλέπει άντληση θεμάτων απο την Τράπεζα.

Ετσι οι καθηγητές έπαιρναν τα θέματα της Αλγεβρας από την Τράπεζα, τα έλυναν και εν συνεχεία έκαναν... φροντιστήριο στους μαθητές, οι οποίοι την επόμενη ημέρα αρίστευαν.

Η υπόθεση προκάλεσε και αντιπαράθεση της Ομοσπονδίας που έκανε την αναφορά με τον Σύνδεσμο των Ιδιωτικών Σχολείων, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι από πουθενά δεν επαληθεύεται η εν λόγω καταγγελία, αλλά η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ "περισυνέλεξε το συγκεκριμένο σχόλιο για να επαληθεύσει δήθεν τα όσα συκοφαντικά διασπείρει κατά των ιδιωτικών σχολείων".