Συνάντηση Λοβέρδου με εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα

Με τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα συναντάται από τις 12:00 της Τετάρτης ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Η συνάντηση αποφασίστηκε μετά από την παράσταση διαμαρτυρίας 50 περίπου εκπαιδευτικών των κατηργημένων ειδικοτήτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Παιδείας.

Θυμίζουμε ότι ο νέος υπουργός Παιδείας είχε στο παρελθόν δηλώσει στη βουλή, τοποθετούμενος επί των άρθρων 80, 81, 82 που όριζαν την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων, θέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας και κλάδων των εκπαιδευτικών ότι “πρόκειται για δύο παρεμβάσεις που αφορούν το προσωπικό του ελληνικού δημοσίου, όπου για τρεις συγκεκριμένες κατηγορίες –εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς- αντί αξιολογήσεων και τελικών αποφάσεων επί του συγκεκριμένου, επιλέγεται η μέθοδος «να χτυπήσουμε στο ψαχνό”.

Τότε ο κ. Λοβέρδος είχε υποστηρίξει ότι η αξιολόγηση είναι προαπαιτούμενο πριν προχωρήσει η διαθεσιμότητα του προσωπικού.

Επειδή δεν είχε πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση ο κ. Λοβέρδος είχε πεί χαρακτηριστικά: “Επειδή όμως δεν έγιναν όλα αυτά, δεν μπορούμε να συνεργήσουμε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, σε ένα χτύπημα στο "ψαχνό", σε ένα χτύπημα που αφορά τους σχολικούς φύλακες, σε ένα χτύπημα που αφορά τη Δημοτική Αστυνομία και τους εκπαιδευτικούς της τεχνολογικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία είναι φρικτά μειοψηφική στην Ελλάδα, ενώ στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, εάν δεν είναι το 50% της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι πάντως μία από τις βασικές λεωφόρους και όχι παράδρομος, όπως είναι στην Ελλάδα.

Αντί τώρα, που οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί πλήττονται από ανεργία να προσανατολίσουμε αλλιώς τους μαθητές, εσείς έρχεστε και χτυπάτε στο «ψαχνό» και έτσι ολόκληρες κατηγορίες τίθενται εκποδών και υπάρχει αδυναμία λειτουργίας ορισμένων κλάδων της δευτεροβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης”.

Καλόγηρος Βασίλειος