Καμία εξέλιξη με τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει ως προς τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τους αιρετούς στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή και κα Αναγνώστη. Στη συνεδρίαση που είχε το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίστηκε, μετά από παρέμβαση των δυο αιρετών, να ζητηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σχετικά με την εγκύκλιο των μεταθέσεων αλλά και για όλο το καθεστώς των υπηρεσιακών μας μεταβολών  ( αποσπάσεις, οργανικότητα, μετατάξεις).

Οι δυο αιρετοί σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται και στις διαρροές στις οποίες προχωρά το Υπουργείο Παιδείας στα ΜΜΕ και οι οποίες κάνουν λόγω για αλλαγές στο καθεστώς των υπηρεσιακών μεταβολών (μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις, οργανικότητα κ.λπ.) ενώ την ίδια στιγμή «τρέχουν» οι διαδικασίες συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων σε όλη την εκπαίδευση.

Θυμίζουμε ότι στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού γινόταν αναφορά σε συγχωνεύσεις 1.676 σχολείων και στη μείωση των προσλήψεων τόσο των αναπληρωτών όσο και των ωρομισθίων εκπαiδευτικών.

Σύμφωνα με τους δυο αιρετούς «είναι προφανές ότι οι σκέψεις και οι διαρροές αυτές μόνο τυχαίες δεν είναι! Εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο συνολικής ανατροπής του πλαισίου των υπηρεσιακών μας μεταβολών, προετοιμάζοντας τις νέες «δεξαμενές» διαθεσιμότητας. Εξάλλου σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ανοίγει πλέον το ζήτημα της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο και τα καλύτερα… έρχονται!».

Καλόγηρος Βασίλειος