Διεκδικούν διορισμό 34 επιλαχόντες νηπιαγωγοί του ΑΣΕΠ 2008

Τριάντα τέσσερις θέσεις νηπιαγωγών δεν έχουν καλυφθεί από τη λίστα επιτυχόντων της προκήρυξη του ΑΣΕΠ 3Π/2008 με αποτέλεσμα οι θέσεις αυτές να παραμένουν κενές, ενώ θα έπρεπε να καλυφθούν με τους επόμενους κατά σειρά επιτυχίας επιτυχόντες υποψηφίους (επιλαχόντες).

Τα παραπάνω αναφέρει σε σχετική του ερώτηση ο βουλευτής κ. Κεφαλογιάννης. 

Ο βουλευτής της Ν.Δ. μεταξύ των άλλων τονίζει ότι σύμφωνα με την αριθ.411/2004 (Τμήμα Β2) του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ορίζεται ότι "εάν διατεθείς για διορισμό υποψήφιος δεν αποδεχθεί το διορισμό ή κωλύεται να διορισθεί ή παραιτηθεί εντός του έτους από το διορισμό του ή αν συνεπεία των δηλώσεων προτίμησης δεν καλύπτονται όλες οι προκηρυχθείσες θέσεις ενός ή περισσοτέρων φορέων, προστίθενται στους οικείους πίνακες διοριστέων οι επόμενοι στον πίνακα επιτυχίας κατά σειρά που έχουν σ' αυτόν. Σε κάθε περίπτωση ο επιτυχών υποψήφιος που διατίθεται για διορισμό, κατά τα ανωτέρω, διαγράφεται από τον πίνακα διοριστέων".

Η παραπάνω γνωμοδότηση, αναφέρει ο βουλευτής, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από το τμήμα διορισμών ώστε να ακολουθήσει συμπληρωματική εγκύκλιος η οποία και θα καλεί σε διορισμό τους επιλαχόντες που απαιτούνται για να καλυφθεί το σύνολο των θέσεων που είχε προκηρυχθεί στον κλάδο των νηπιαγωγών.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει ότι αντίστοιχη ρύθμιση έγινε το 2012-2013 και για άλλους κλάδους εκπαιδευτικών όπως οι φιλόλογοι, οι μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί , βιολόγοι κ.α. για το λόγο αυτό απευθύνει ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί ώστε να προχωρήσει ο διορισμός των νηπιαγωγών.

Καλόγηρος Βασίλειος