Καταγγελίες εκφοβισμού για διώξεις μαθητών στο Κερατσίνι

Καταγγελίες για εκφοβισμό και απειλή διώξεων μαθητών στο Κερατσίνι έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Αυγή", ο σύλλογος εκπαιδευτικών "Ο Αριστοτέλης" δημοσιοποίησε αστυνομικό έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο, με εντολή της ΓΑΔΑ, οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων καλούνται να καταγράψουν τα σχολεία της περιοχής και να "μεθοδεύσουν" συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων, συντάσσοντας αναφορές προς τις οικείες υποδιευθύνσεις της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, διευθύντρια Λυκείου στο Κερατσίνι κλήθηκε λίγες ημέρες μετά το τέλος των καταλήψεων να παρουσιαστεί στο αστυνομικό Τμήμα και να καταθέσει ονόματα μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη, δίνοντας η ίδια οκτώ τον αριθμό, ισχυριζόμενη ότι το έκανε για να αποφύγει αστυνομική παρέμβαση στο σχολείο.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Κερατσινίου κάλεσε την Τρίτη και την Τετάρτη κάποιους από τους μαθητές που κατονομάστηκαν, ενώ οι ίδιοι οι γονείς τους λένε ότι ενημερώθηκαν ότι "τα παιδιά τους έχουν μπλέξει".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αστυνομία τους ενημέρωσε ότι τα παιδιά τους θα κατηγορηθούν για κακουργηματικές πράξεις. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η προσπάθεια εκφοβισμού από πλευράς της Αστυνομίας συνεχίστηκε με τους μαθητές να "ενημερώνονται" ότι δε θα μπορούν να καταθέσουν μηχανογραφικό και να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις εξαιτίας εκκρεμοδικίας.

Η τοπική ΕΛΜΕ "ρίχνει βέλη" κατά της διευθύντριας που έδωσε τα ονόματα, θεωρώντας πως "είναι ηθικά και παιδαγωγικά υπόλογη".