Τεχνολογική κατεύθυνση: Συμβουλές για την τελευταία επανάληψη

Το Σύγχρονο Φροντιστήριο Μ.Ε., παρέα με το news.gr, θα βοηθήσει τους μαθητές και στην τελευταία επανάληψη.

Αν είστε υποψήφιος της τεχνολογικής κατεύθυνσης, τότε αξίζει να δείτε τις τελευταίες οδηγίες και χρήσιμες συμβουλές για την τελευταία στιγμή και την αύξηση των επιδόσεών σας, όπως και την εκμετάλλευση του διαβάσματός σας στο έπακρο, φτάνει να έχετε προετοιμαστεί σωστά.

Εδώ: Συμβουλές για υποψηφίους θετικής και θεωρητικής κατεύθυνσης.

"Αγαπητοί υποψήφιοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις και τώρα ξεκινάτε ή έχετε ήδη ξεκινήσει τις επαναλήψεις σας. Έχετε κάνει μια πολύ μεγάλη και αξιέπαινη προσπάθεια οι περισσότεροι από εσάς και τώρα με την τελευταία επανάληψη ολοκληρώνεται το διάβασμά σας.

Το Σύγχρονο Φροντιστήριο Μ.Ε. στο Ίλιον και το news.gr θα σας δώσουμε μερικές γενικές συμβουλές που αφορούν στην τελική σας επανάληψη.

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη επικοινωνία το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι ένα χρονοδιάγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας. Ο σωστός προγραμματισμός είναι το «κλειδί» για την σωστή τελική επανάληψη.

Θέλουμε να τελειώσουμε την τελική επανάληψη 2 με 3 μέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων.

Επειδή το πρώτο μάθημα στις πανελλήνιες  είναι η Έκθεση καλό θα είναι η επανάληψη σας να τελειώσει με αυτό το μάθημα.

Προσέξτε τη σειρά των μαθημάτων όπως τα διαβάζετε έτσι ώστε να μην δημιουργούνται μεγάλα «κενά» μεταξύ της επανάληψης και της εξέτασης. π.χ. Μην  ξεκινάτε την επανάληψη με Φυσική Κατεύθυνσης, την οποία θα γράψετε τελευταία, γιατί δημιουργείται κενό 40 ημερών.

Στα Μαθηματικά και στη Φυσική,  που είναι μαθήματα βαρύτητας για το 2ο και το 4ο πεδίο, αφιερώστε περισσότερο χρόνο γιατί έχουν και μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, τις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, την Έκθεση και το μάθημα επιλογής.

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε για το 5ο πεδίο τα μαθήματα βαρύτητας είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας  και τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά.

Ο κάθε υποψήφιος επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα κάνει την τελική του επανάληψη.

Άλλος διαβάζει ταυτόχρονα μαθήματα και άλλος διαβάζει αποκλειστικά ένα μάθημα και μόλις το τελειώσει πάει στο επόμενο. Οποιονδήποτε τρόπο και αν διαλέξετε:

  • Φροντίστε να λύσετε όλες τις απορίες που τυχόν υπάρχουν με την βοήθεια των καθηγητών σας.
  • Φτιάξτε τυπολόγια στα μαθήματα που μπορεί να γίνουν.
  • Σημειώνετε τις βασικές έννοιες από κάθε ενότητα.
  • Είναι καλό να ξέρετε τι ακριβώς λέει το σχολικό βιβλίο γιατί εκτός των άλλων, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε χωρίς απόδειξη.
  • Απαντήστε οπωσδήποτε τις ερωτήσεις και τα προβλήματα του σχολικού βιβλίου.
  • Κοιτάξτε ξανά τα διαγωνίσματα και τα τεστ που έχουμε γράψει στη διάρκεια της χρονιάς εντοπίστε τα λάθη που είχατε κάνει και αποσαφηνίστε τα.
  • Προσέξτε ιδιαίτερα τη διατροφή σας(πολλά φρούτα, μικρά γεύματα, χυμοί, κ.α.)
  • Στη  τελευταία επανάληψη φροντίστε να τελειοποιήσετε το γνωστικό σας επίπεδο.
  • Αποφύγετε το διάβασμα αργά τη νύχτα και φροντίστε να κοιμάστε καλά.
  • Το δημιουργικό άγχος που σας οδηγεί σε περισσότερο διάβασμα είναι αποδεκτό, αρκεί να μην σας καταβάλλει.

Να θυμάστε ότι πάνω από όλα σε αυτές τις εξετάσεις είστε εσείς. Εσείς που θα πρέπει να βρεθείτε στην καλύτερη κατάσταση και από άποψη σωματικής υγείας και διανοητικής και ψυχικής ευεξίας αλλά και γνωστικής πληρότητας.

Στηριχτείτε στις γνώσεις σας με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό. Μόνο έτσι ο καθένας σας θα πλησιάσει το δικό του άριστα, δηλαδή θα πετύχετε στις εξετάσεις ανεξάρτητα από την τελική σας επίδοση.

Καλό διάβασμα!!!".