Η γνωριμία μέσω Internet τον οδήγησε στο θάνατο

Μία 24χρονη και ένας ακόμα άνδρας συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, προερχόμενοι από τη Γερμανία, για τη δολοφονία ενός 30χρονου μέσα στο σπίτι του στη Δάφνη πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ αναζητούνται και δύο ακόμα συνεργοί τους.

Ο 30χρονος άνδρας είχε βρεθεί φιμωμένος και δεμένος μέσα στο σπίτι του, και όπως αποκαλύφθηκε τελικά, αυτό που τον οδήγησε στο θάνατο ήταν μία γνωριμία μέσω Internet.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, την οποία αποφάσισε και οργάνωσε η 24χρονη, από κοινού με τους τρεις συνεργούς της. Η 24χρονη γυναίκα γνώρισε το θύμα, μέσω ηλεκτρονικού chatroom, και αφού πληροφορήθηκε την καλή οικονομική του κατάσταση, μαζί με τους υπόλοιπους δράστες αποφάσισαν να επιδιώξει να τον συναντήσει με στόχο να τον ληστέψουν.

Την ημέρα της ληστείας, η γυναίκα πήγε στο σπίτι του θύματος και άνοιξε την πόρτα στους συνεργούς της. Οι δράστες εισήλθαν στην οικία του θύματος και όσο ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους για χρήματα ή τιμαλφή, χτύπησαν, έδεσαν και φίμωσαν τον 30χρονο, με αποτέλεσμα το θάνατο του.

Στην κατοχή των δραστών που συνελήφθησαν και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 36.414,65 ευρώ και κοσμήματα, τα οποία προέρχονται από τη ληστεία μετά φόνου, καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα.