Τρεις ακόμα συλλήψεις για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power

Σε πέντε ακόμα συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για την υπόθεση των εταιρειών Energa και Hellas Power, που κατηγορούνται ότι δεν απέδωσαν στο Δημόσιο σημαντικά ποσά.

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι, δύο άντρες και μία γυναίκα, που συνελήφθησαν σήμερα και ήδη απολογήθηκε για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και αφέθηκε ελεύθερη με απαγόρευση εξόδου από την χώρα η 63χρονη, που είναι σύζυγος και μητέρα δυο εκ των υπευθύνων της μίας εμπλεκόμενης εταιρίας. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 38 και 44 ετών, έλαβαν προθεσμία για τις απολογίες τους και παραμένουν υπό κράτηση.

Ο ανακριτής εξέδωσε εναντίον τους εντάλματα σύλληψης, μετά από στοιχεία που διαβιβάστηκαν από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων στην Κύπρο. Ο ανακριτής έχει εκδώσει, με βάσει νέα στοιχεία, δύο ακόμα εντάλματα, που αφορούν έναν ξένο υπήκοο, εκπρόσωπο αλλοδαπής εταιρίας, καθώς και έναν Έλληνα εκπρόσωπο λιβεριανής εταιρίας, που φέρονται να εμπλέκονται στη διακίνηση χρημάτων.

Για την υπόθεση έχουν κριθεί προφυλακιστέοι έξι κατηγορούμενοι για αδικήματα που αφορούν, ανά περίπτωση, υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση αφορά ποσά από την εμπορία ρεύματος που οι δύο εταιρίες Εnerga και Hellas Power, δεν κατέβαλλαν στις αρμόδιες κρατικές αρχές, όπως τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας τα οποία εισέπρατταν από τους καταναλωτές.

Το κατηγορητήριο σε βάρος τους αναφέρει ότι τα επίμαχα ποσά, που υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, εξήχθησαν εκ μέρους των υπευθύνων των δύο εταιρειών σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.