“Καθαρά” τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στα Εξάρχεια

Tα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης των δύο καλάσνικοφ που βρέθηκαν χθες σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου στα Εξάρχεια ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τη βαλλιστική εξέταση που διενεργήθηκε στα δύο πολεμικά όπλα τύπου καλάσνικοφ που βρέθηκαν χθες σε πορτ μπαγκάζ ενοικιασμένου αυτοκινήτου, προέκυψε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη τρομοκρατική ή εγκληματική ενέργεια.

Από την έρευνα στο διαμέρισμα της οδού Σκυλίτση στα Εξάρχεια, κατά πληροφορίες, δεν προέκυψαν αξιοποιήσιμα ευρήματα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και 2 στικάκια USB, χωρίς, ωστόσο, οι Αρχές να εντοπίσουν κάτι χειροπιαστό.

Από την κατάθεσή του 35χρονου που νοίκιασε το Hyundai Getz, μέσα στο οποίο βρέθηκαν τα καλάσνικοφ, στην Αντιτρομοκρατική, προκύπτει ότι ο ιδιοκτήτης του γραφείου ενοικιάσεων παρέλαβε το αυτοκίνητο την Τρίτη το μεσημέρι και μετά από καθιερωμένο έλεγχο στο εσωτερικό του εντόπισε τα όπλα και ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ. Το αυτοκίνητο ήταν μισθωμένο από εταιρεία στην πλατεία Αττικής και για την ενοικίασή του ο 35χρονος είχε δηλώσει τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που προΐστανται των ερευνών εκτιμούν ότι ο 35χρονος μίσθωσε το αυτοκίνητο προκειμένου να πραγματοποιήσει μεταφορά των όπλων και των πυρομαχικών, ενώ από τη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε ότι ο 35χρονος κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών μίσθωνε τακτικά αυτοκίνητα από το ίδιο γραφείο ενοικιάσεων.