Βρέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες στα Εξάρχεια

Μετά από έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων (ΔΑΕΕΒ) σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης την περιοχή των Εξαρχείων, βρέθηκαν σε πορτ μπαγκάζ ενοικιασμένου ΙΧΕ αυτοκινήτου δύο σακίδια πλάτης που περιείχαν δύο πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ με κομμένα κοντάκια, 4 χειροβομβίδες αμυντικού τύπου F1, 3 γεμιστήρες με 720 φυσίγγια των 7,62μμ το καθένα και ένα ζευγάρι υφασμάτινα γάντια.

Έρευνα πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική σε διαμέρισμα στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Σκυλίτση 4 στα Εξάρχεια, κοντά στη συμβολή με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Πραγματοποιήθηκε επίσης έρευνα - με ευρήματα - στον Πειραιά. 

Το αυτοκίνητο φέρεται να το είχε νοικιάσει στις 6 Μαρτίου ένας 35χρονος νεαρός, ο οποίος είχε οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη για επίθεση εναντίον των ΜΑΤ, όπου τελικά αθωώθηκε. O ίδιος άνδρας, είχε συλληφθεί για ληστεία, τον Ιούνιο του 2005, σε ταμείο φορέα που οργάνωνε φεστιβάλ στη Μαλακάσα. Ακόμη είχε προσαχθεί μαζί με άλλα άτομα, τον Απρίλιο του 2011, για αφισοκόλληση έξω από το σπίτι του ειδικού εφέτη-ανακριτή Κωνσταντίνου Μπαλτά, διαμαρτυρόμενος για τον χειρισμό της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής αν τα ευρήματα σχετίζονται με έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά τη ληστεία στο Βελβεντό ή για συγκεκριμένες βομβιστικές επιθέσεις ή αφορούν άλλη υπόθεση.