Η βαλλιστική έκθεση των καλάσνικοφ λύνει τον γρίφο της Συγγρού

Τη βαλλιστική έκθεση περιμένουν στην Αντιτρομοκρατική για να αξιολογήσουν τη χρήση του οπλισμού που βρέθηκαν σε πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν τα δύο όπλα που βρέθηκαν, να έχουν χρησιμοποιηθεί στην τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Τα όπλα, δύο πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, εντοπίστηκαν μέσα σε σακίδιο πλάτης σε Ι.Χ., που, όπως προέκυψε, ήταν νοικιασμένο.

Ο τυχαίος εντοπισμός του νοικιασμένου αυτοκινήτου σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στα Εξάρχεια έδωσε στους αναλυτές της αντιτρομοκρατικής νέα ανέλπιστα στοιχεία για το τι συμβαίνει στις νέες οργανώσεις ένοπλης βίας.

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε επειδή ο 35χρονος που το νοίκιασε δεν το επέστρεψε εντός του συμφωνημένου χρόνου, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του να ειδοποιήσει την Αστυνομία και έτσι να εντοπιστούν τα ευρήματα: όπλα και χειροβομβίδες.

Είναι γνωστό από την Τρίτη ότι το αυτοκίνητο φέρεται να το είχε νοικιάσει στις 6 Μαρτίου ένας 35χρονος νεαρός, ο οποίος είχε οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη για επίθεση εναντίον των ΜΑΤ, με κλοπή ασπίδων, για την οποία, ωστόσο, τελικά, αθωώθηκε. O ίδιος άνδρας, είχε συλληφθεί για ληστεία, τον Ιούνιο του 2005, σε ταμείο φορέα που οργάνωνε φεστιβάλ στη Μαλακάσα.

Για την υπόθεση κλοπής των ασπίδων στα ΜΑΤ είχαν συλληφθεί τρείς συνολικά αντιεξουσιαστές που τελικώς απαλάχθηκαν. Ατομα από την ίδια ευρύτερη ομάδα είχε επιχειρηθεί στο παρελθόν να συσχετισθούν και με άλλες ενοπλες επιθέσεις την περίοδο 2004-2009 από περιφερειακές οργανώσεις αντάρτικου πόλης όπως η Λαϊκή Επαναστατική Δράση, η Λαϊκή Θέληση κι άλλες, χωρίς να τεκμηριωθεί οτιδήποτε.

Ο 35χρονος είχε προσαχθεί, επίσης, μαζί με άλλα άτομα, τον Απρίλιο του 2011, για αφισοκόλληση έξω από το σπίτι του ειδικού εφέτη-ανακριτή Κωνσταντίνου Μπαλτά, διαμαρτυρόμενος για τον χειρισμό της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Έρευνα πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική σε διαμέρισμα στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Σκυλίτση 4 στα Εξάρχεια, κοντά στη συμβολή με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Πραγματοποιήθηκε επίσης έρευνα - με ευρήματα - στον Πειραιά. Παραλληλα, διεξήχθησαν έρευνες σε σπίτι στη Νίκαια που ανήκει στην οικογένεια του βασικού υπόπτου.