Σε βίντεο οι πρωταγωνίστριες της αποτυχημένης απόδρασης του Βλαστού

Βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα στο οποίο φαίνονται οι δυο γυναίκες- συνοδοί πολυτελείας οι οποίες βρίσκονταν στο ελικόπτερο με το οποίο προσπάθησε να αποδράσει ο Παναγιώτης Βλαστός.

Μέσα στο ελικόπτερο, η αστυνομία βρήκε πακέτα χρημάτων συνολικής αξίας 32.000 ευρώ, όπλα καλάσνικοφ και σφαίρες.

Στη δημοσιότητα δόθηκε επίσης οπτικό υλικό από το εξωτερικό και τους εσωτερικούς χώρους του ελικοπτέρου, από οχήματα και χώρους κατά των οποίων πυροβόλησαν οι δράστες.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις προανακρίσεις ενώ στις έρευνες συμμετέχει και ειδικό κλιμάκιο Αξιωματικών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Βλαστός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρικάλων για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, καθώς είχε τραυματιστεί στην προσπάθειά του να αποδράσει.

Ο βαρυποινίτης επέστρεψε άμεσα στις φυλακές Τρικάλων.

Απολογούνται οι συλληφθέντες της επιχείρησης απόδρασης - Ελεύθερος ο πιλότος

Μετά τη 48ωρη προθεσμία που πήραν τη Δευτέρα, οι φερόμενοι ως συνεργοί του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, που συνελήφθησαν για την απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων, απολογούνται στον Εισαγγελέα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην απόπειρα απόδρασης του Βλαστού, ο Έλληνας και ο Αλβανός, θα έπαιρναν, εάν το εγχείρημά τους στεφόταν με επιτυχία, από 50.000 ευρώ ο καθένας.

Ο ένας από αυτούς, ο Έλληνας, είχε ενοικιάσει ελικόπτερο και έκανε δοκιμαστικές πτήσεις προκειμένου να δει πώς "θα λειτουργούσε το σχέδιο" που θα υλοποιούσαν λίγο καιρό αργότερα.

Yπενθυμίζεται ότι την Τρίτη κλήθηκε από τον Εισαγγελέα σαν μάρτυρας της υπόθεσης ο πιλότος του ελικοπτέρου, Κώστας Τσακιρίδης. Μετά από τρίωρη κατάθεσή του στην ανακρίτρια, αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να κάνει καμία δήλωση κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων.

Η ΕΛ.ΑΣ, μετά την κατάθεσή του της Δευτέρας, δέχτηκε το γεγονός ότι ήταν όμηρος των δύο ατόμων, που επιχείρησαν να απελευθερώσουν τον Παναγιώτη Βλαστό.