Σύλληψη του διοικητή Ασφαλείας Ρέντη για ληστεία Πακιστανού

Ένα ακόμα περιστατικό διαφθοράς – μετά από εκείνο του διοικητή στο τμήμα Αιγάλεω – αυτή τη φορά με τον διοικητή του τμήματος Ρέντη, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από καταγγελία Πακιστανού μετανάστη ότι του άρπαξε περίπου 4.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όπως ανέφερε στην καταγγελία του ο μετανάστης, ο αξιωματικός (αστυνομικός υποδιευθυντής) τον σταμάτησε για τροχαία παράβαση και σε έλεγχο που του έκανε, βρήκε τα χρήματα πάνω του και του τα άρπαξε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε έρευνα που έγινε στο γραφείο του αξιωματικού βρέθηκε χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε.

Μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

Το παραπάνω περιστατικό είναι το δεύτερο κρούσμα διαφθοράς στους κόλπους της αστυνομίας, μέσα σε δύο μέρες.

Την Τρίτη συνελήφθη και πάλι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ο διοικητής του Β' Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω, αστυνόμος Β', 35 ετών, μαζί με έναν 56χρονο συνταξιούχο αστυνομικό και έναν 19χρονο Πακιστανό, κατηγορούμενοι για εκβίαση.

Ο αστυνομικός κατηγορείται επιπλέον για παράβαση καθήκοντος, ενώ οι υπόλοιποι για αντιποίηση αρχής. Επίσης αναζητείται ένας ακόμη Πακιστανός.

Κατά την έρευνα που πραγματοποίησε το κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο γραφείο του Αξιωματικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (1.945,45) ευρώ, δύο (2) διαβατήρια Πακιστανικών Αρχών και ογδόντα οκτώ (88) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.