Ψάχνουν “γιάφκα” στην Κοζάνη για τη ληστεία στο Βελβεντό

Συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής και της αστυνομίας για τον εντοπισμό των τεσσάρων ασύλληπτων δραστών για τη ληστεία σε τράπεζα στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, όπου οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν ενδεχόμενη “γιάφκα” που χρησιμοποιούσαν οι δράστες της ληστείας.

Εν τω μεταξύ, ποινικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας στα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν για τη ληστεία, τα οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για την απολογία τους.

Ειδικότερα, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία από κοινού κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, παράνομη οπλοφορία, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, απλή σωματική βλάβη, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, χρήση πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας από δράστες που οπλοφορούν και διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, και το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Η αστυνομία έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα, μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης, τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων. Πρόκειται για τους:

- ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής
- ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ Ανδρέα – Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς , γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττική
- ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής
- ΡΩΜΑΝΟ Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας - Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής

Σημειώνεται ότι για τους Ι. Μιχαηλίδη και Δ. Πολίτη έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.