Έκλεβαν κοσμήματα από σπίτια κατ’ εξακολούθηση

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 19 και 32 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου, οι δυο δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν οικία 76χρονου στο Πρόβοδο Αιγιαλείας και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 2.000 ευρώ, σύμφωνα με τις Αρχές.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου που περιπολούσαν στη περιοχή εντόπισαν πρώτα τον 19χρονο λίγο μετά τη διάρρηξη και τον συνέλαβαν ενώ σε σωματική ερευνά που του ενεργήθηκε βρήκαν και κατέσχεσαν το σύνολο των κοσμημάτων που είχε αφαιρέσει μαζί με το συνεργό του.

Για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη, ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του λίγες ώρες αργότερα στο Ρίο Αχαΐας και τη σύλληψη του.

Από την Αστυνομική ερευνά που ακολουθησε προέκυψε ότι οι δυο άνδρες είχαν διαρρήξει πριν τρεις μήνες περίπου άλλες δυο οικίες στις Καμάρες Αιγιαλείας αφαιρώντας κοσμήματα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκε το όχημα των δυο δραστών ως μέσω διάπραξης αδικήματος ενώ τα κλοπιμαία που ανευρέθηκαν αποδόθηκαν στον 76χρονο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου ενώ οι έρευνες για συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών συνεχίζονται.