Σύλληψη δράστη της δολοφονίας κοσμηματοπώλη στη Λυκόβρυση

Φώς στη δολοφονία 35χρονου ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου κατά τη διάρκεια ληστείας, που διαπράχθηκε στο κατάστημά του στην οδό Πλαστήρα στη Λυκόβρυση, τον περασμένο Μάιο, έριξε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής

Δράστες είναι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 23 και 26 ετών.

Ο 23χρονος συνελήφθη, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, την περασμένη Παρασκευή στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, οι δύο δράστες φορώντας κράνη μοτοσικλέτας και κρατώντας όπλα, είχαν εισέλθει στο κοσμηματοπωλείο του θύματος, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα και τον πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με μοτοσικλέτα, την οποία εγκατέλειψαν στο Άλσος Συγγρού στο Μαρούσι, μαζί με τα κράνη τους και τα όπλα (ένα KALASHNIKOV και ένα πιστόλι MAKAROV) και αφού κρύφτηκαν για μερικές μέρες σε σπίτι φίλου τους στη Νέα Μάκρη, διέφυγαν στην Αλβανία, αλλά ο 23χρονος επέστρεψε και συνελήφθη στο αεροδρόμιο.

Ο 23χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας οδηγήθηκε τη Δευτέρα στον τακτικό ανακριτή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου δράστη συνεχίζονται.