Ο “Γυμναστής” της Χρυσής Αυγής πίσω από την επίθεση στον Κουμουτσάκο

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του Ηλία Κασιδιάρη και της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα», είναι ο γυμναστής των ΤΕΦΑΑ, που φέρεται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., να πρωτοστατεί στην επίθεση και να βιαιοπραγεί εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκου.

Είναι ένα από τα τέσσερα τουλάχιστον άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται για να συλληφθούν από στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας, τα οποία διεξάγουν αυτεπάγγελτη έρευνα για το περιστατικό της οργανωμένης επίθεσης ακραίων ατόμων εναντίον του.

Ο Κ.Κ. είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ, γι αυτό οι αστυνομικοί τον αποκαλούσαν ο «γυμναστής». Είχε κατέβει με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές του 2014 και είχε λάβει... 364 ψήφους, ενώ παρουσιάζεται από τους αστυνομικούς δυναμικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν στον Ελεύθερο Τύπο πως δεν πρόκειται για τον νεαρό με την φόρμα και το καπέλο τζόκεϊ που γρονθοκοπεί στο κεφάλι τον βουλευτή, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί «μερικώς», αλλά για τον μεσήλικα που φορά τζιν παντελόνι και μαύρο σακάκι. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής, επιτίθεται αμέσως μετά, χτυπά, σπρώχνει τον κ. Κουμουτσάκο, ενώ του σκίζει και το σακάκι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας επιβεβαίωσε την ταυτοποίηση των δραστών και ήταν πιο αποκαλυπτικός για την πολιτική τους ταυτότητα κάνοντας λόγο για «ακροδεξιούς τραμπούκους, οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Οι ίδιοι τραμπούκοι προσέβαλαν βάναυσα και τον ιερό χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη». Σε παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο αρμόδιος υπουργός, μίλησε για τον «γυμναστή» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο πρώτος, είναι στέλεχος ακροδεξιάς οργάνωσης, είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής και εξετάζουμε και για τους υπόλοιπους».