Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία στην Τανάγρα

Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε από τρεις δράστες, τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε βάρος 45χρονου αλλοδαπού, ιδιοκτήτη παντοπωλείου στη Τανάγρα Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στον Ορχομενό Βοιωτίας, 31χρονος Αλβανός υπήκοος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα το μεσημέρι της 24ης Σεπτεμβρίου 2012, οι τρεις δράστες, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κατάστημα 45χρονου, Πακιστανικής καταγωγής και υπό την απειλή πιστολιού τον ανάγκασαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα είδη διατροφής.

Κατά την διάρκεια της ληστείας, ο 45χρονος άρχισε να καλεί σε βοήθεια και ένας από τους δράστες τον χτύπησε με την χειρολαβή του πιστολιού στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά.

Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 31χρονου δράστη. Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 31χρονος Αλβανός το πρωί της Τρίτης στον Ορχομενό Βοιωτίας.

Στη κατοχή του βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο που είχε αφαιρεθεί, κατά τη διάρκεια της ληστείας, από το παντοπωλείο και αποδόθηκε στον 45χρονο καταστηματάρχη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη, στην περιοχή του Ορχομενού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, ένα κινητό τηλέφωνο και το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη διάπραξη της ληστείας.

Ο 31χρονος ομολόγησε την πράξη του, ενώ όπως προέκυψε είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των δύο συνεργών του δράστη, καθώς και για τη τυχόν συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Προανάκριση διενεργείται στο Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας Θηβών.