Έκλεψαν την προτομή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη ότι άγνωστοι έκλεψαν την προτομή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Ο αξιωματικός της Ελληνικής Αεροπορίας είχε χάσει τη ζωή του τον Μάιο του 2006, κατά τη διάρκεια αναγνώρισης και αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, στον εναέριο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου.

Στις 20 Μαΐου του 2007, ο δήμος Χανιών τιμώντας τον ηρωικό χαμό του Ηλιάκη είχε κάνει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Την απουσία της αντιλήφθηκε διερχόμενος πολίτης, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές. Οι δράστες άφησαν μόνο τη βάση και πήραν την ορειχάλκινη προτομή.

Οι έρευνες της αστυνομίας εστιάζονται σε μάντρες με παλιοσίδερα, καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι η ορειχάλκινη προτομή να εκλάπη για να πουληθεί το μέταλλο, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 6 ευρώ το κιλό.

Να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι δράστες της κλοπής της προτομής του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα, ζήτησε από την πολιτική και στρατιωτική Δικαιοσύνη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε επίσης από τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Αντώνιο Τσαντηράκη, να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες της κατασκευής νέας προτομής, ώστε να τοποθετηθεί το ταχύτερο δυνατό στο συγκεκριμένο σημείο.