Σπείρα στην Πάτρα αποκόμισε λεία πάνω από 130.000 ευρώ

Πενταμελής εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές-διαρρήξεις στην Πάτρα εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Τέσσερα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του πέμπτου μέλους της που αναζητείται. Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 29 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και καταστήματα. Από την παράνομη δράση τους, οι δράστες είχαν αποκομίσει χρήματα και κλοπιμαία που η αξία τους ξεπερνά τις 130.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πενταμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε οικίες και καταστήματα στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 38, 23 και 21 ετών, καθώς και ένας 31χρονος ημεδαπός. Επίσης έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του πέμπτου μέλους της ομάδας, 34χρονου υπηκόου Αλβανίας ο οποίος αναζητείται.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, η οποία αφορά στα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής ομάδας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από το προανακριτικό υλικό και τη συστηματική αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, τα μέλη της ομάδας είχαν διαπράξει το τελευταίο πεντάμηνο, συνολικά 29 κλοπές – διαρρήξεις, στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, από τις οποίες οι 25 ήταν σε καταστήματα και οι τέσσερις σε οικίες.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης που είχαν αναπτύξει τα μέλη της ομάδας, επέλεγαν να δρουν κυρίως νυχτερινές ώρες, κατά τις οποίες τα καταστήματα ήταν κλειστά και εισέρχονταν σε αυτά παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία τις εισόδους τους. Στη συνέχεια αφαιρούσαν ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα από το εσωτερικό τους, τα οποία φόρτωναν σε όχημα και διέφευγαν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αφαίρεσης ελαστικών, ζαντών και κινητήρων οχημάτων από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, με τη ζημιά που προκάλεσαν στον ιδιοκτήτη να ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 12ης προς 13η Δεκεμβρίου, οι δράστες αφού διέρρηξαν παράθυρο του καταστήματος εισήλθαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν ελαστικά, ζάντες, κινητήρες αυτοκινήτων, καθώς και ηλεκτρολογικό υλικό, τα οποία φόρτωσαν σε φορτηγό και διέφυγαν.

Επίσης, νυκτερινές ώρες της 18ης Νοεμβρίου εισήλθαν σε κατάστημα ενδυμάτων, παραβιάζοντας με αιχμηρό αντικείμενο τις δύο κλειδαριές της κεντρικής εισόδου και αφαίρεσαν ρούχα, που η αξία τους ανέρχεται περίπου στις 7.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, οι δράστες έχουν αποκομίσει από την παράνομη δραστηριοποίησή τους, χρήματα σε μετρητά πάνω από 5.300)ευρώ, ενώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στις 126.000 ευρώ περίπου.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές ως προϊόντα εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ σήμερα θα προσαχθούν στον ανακριτή.

Η έρευνα, η οποία διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, συνεχίζεται για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο δράσης της εγκληματικής ομάδας.