Τριήμερο “κόλαση” – 8.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Ένα... «καυτό» τριήμερο ξεκινά την Παρασκευή στην Αθήνα με την επίσημη επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.,  τις συγκεντρώσεις-πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και την ψήφιση του προϋπολογισμού, με τις συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα και Ομόνοια. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν πως στα μέτρα ασφαλείας θα διατεθούν 7.000 - 8.000 αστυνομικοί.

Λόγω της επίσκεψης Νταβούτογλου τίθενται σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας από το πρωί της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής θα κλείσουν και σταθμοί του Μετρό.

Εν τω μεταξύ σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 17:00 της Παρασκευής έξω από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς».

Το μεσημέρι (12:00) του Σαββάτου έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώσεις για την επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου στον απόηχο των εξελίξεων για την υπόθεση του στενού φίλου του Ν. Ρωμανού.

Αναμένεται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Τα συνδικάτα παίρνουν την σκυτάλη την Κυριακή, οπότε κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή για την προϋπολογισμό του 2015.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 5.00 το απόγευμα. Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συνάντηση στις 5.30 το απόγευμα.

Η αστυνομική δύναμη της Αττικής από τη Παρασκευή θα βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή ενώ ήδη έχει εκδοθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής απόφαση απαγόρευσης συναθροίσεων και πορειών από τις 06.00 της Παρασκευής έως τις 15.00 του Σαββάτου με το αιτιολογικό της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, τα μέτρα θα επιβληθούν στις περιοχές που περικλείονται από τους εξής δρόμους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου)-συνέχεια Λυκαβηττού-δεξιά Αναγνωστοπούλου-αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ-αριστερά Μαρασλή-δεξιά Δεινοκράτους-αριστερά Αριστοδήμου-δεξιά Αθηναίων Εφήβων-αριστερά Κόνιαρη-δεξιά Τσόχα-αριστερά Δ. Σούτσου-συνέχεια Πανόρμου-αριστερά Χατζηκωνσταντή-αριστερά Λάμψα-δεξιά Φλώρου-δεξιά Μεταξά-Πλατεία Δάφνης-δεξιά Χλόης-αριστερά Υακίνθων-δεξιά Βίκτωρος Ουγκώ-έναντι Βεάκη-συνέχεια Βλαχάκη-δεξιά Μεσογείων-αριστερά Μιχαλακοπούλου-αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου-αριστερά Κρατερού-δεξιά Αλκαίου-δεξιά Ούλωφ Πάλμε-δεξιά Ευφρονίου-αριστερά Σπ. Μερκούρη-δεξιά Ευτυχίδου- Πλατεία Πλαστήρα-Αρχιμήδους-δεξιά Μάρκου Μουσούρου-αριστερά Αρδηττού-συνέχεια Καλλιρρόης-δεξιά Δράκου-αριστερά Μουσών-συνέχεια Παναιτωλίου- Αρακύνθου-Στησικλέους-δεξιά Ακάμαντος-αριστερά Αποστόλου Παύλου-δεξιά Ερμού-αριστερά Αθηνάς-δεξιά Βορρέου-αριστερά Αιόλου-δεξιά Κολοκοτρώνη-Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των οδών αυτών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων μεταξύ των προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός-Λ. Κατεχάκη), σε γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις κατά μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη του Αερολιμένα Αθηνών.