Πώς έφτασε στα ίχνη των δολοφόνων του φαρμακοποιού η ΕΛ.ΑΣ

Συνέντευξη τύπου για την υπόθεση της δολοφονίας του φαρμακοποιού τον περασμένο Ιούνιο, παραχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως ανέφερε:

“O ένας εκ των δραστών αφού πυροβόλησε και σκότωσε τον φαρμακοποιό, του αφαίρεσε την τσάντα που κρατούσε και αφού επιβιβάστηκε σε κίτρινο αυτοκίνητο συγκεκριμένης μάρκας, όπου τον ανέμενε συνεργός του, εξαφανίστηκαν. Στον τόπο της ανθρωποκτονίας, κοντά στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, είχαν βρεθεί πεταμένα ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια. Στα γάντια, όπως προέκυψε από την έρευνα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, εντοπίστηκε στο εξωτερικό μέρος τους βιολογικό υλικό του φαρμακοποιού, ενώ στο εσωτερικό βιολογικό υλικό αγνώστων ανδρών. Με το παραπάνω βιολογικό υλικό ταυτοποιήθηκε δείγμα αντίστοιχου υλικού, που λήφθηκε από τον 29χρονο υπήκοο Αλβανίας. Τρεις μέρες μετά την ανθρωποκτονία και συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Ιουνίου, βρέθηκε στη Νέα Κηφισιά, ολοσχερώς καμένο, ένα κίτρινο αυτοκίνητο ίδιας μάρκας με εκείνο που είχαν διαφύγει μετά τη δολοφονία του φαρμακοποιού οι δράστες”.

Τέλος, για το ρόλο των Ελλήνων ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας διευκρίνισε πως  “ο 29χρονος και ο 33χρονος, υπήκοοι Αλβανίας, ήταν εκείνοι που αποφάσισαν και πραγματοποίησαν τη ληστεία. Η 26χρονη υπήκοος Αλβανίας, φίλη του παραπάνω 29χρονου, κατέθεσε ψευδώς αφενός μεν πως εκείνος βρισκόταν μαζί της την ημέρα της ανθρωποκτονίας, αφετέρου δε - κατόπιν συνεννόησης μαζί του- την κλοπή του οχήματός της, ώστε να ενισχύσει το άλλοθί του και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες της Αστυνομίας.

Τέλος, ο 23χρονος ημεδαπός ήταν εκείνος που μετέφερε το αυτοκίνητο της διαφυγής των δραστών σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς, όπου αφού το περιέλουσε με πετρέλαιο, στη συνέχεια το έκαψε, ώστε να εξαφανίσει κάθε ίχνος. Μαζί του βρίσκονταν ο 25χρονος αδερφός του και η 18χρονη φίλη του.

Σε βάρος των τριών υπηκόων Αλβανίας (29χρονου, 33χρονου και 26χρονης), καθώς και του 23χρονου Έλληνα έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και κρατούνται. Οι άλλοι δύο Έλληνες (18χρονη και 25χρονος) κατηγορούνται για πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα”.

Πώς ξετυλίχτηκε το κουβάρι της δολοφονίας

Ένα ζευγάρι γάντια που άφησαν οι δράστες στο σημείο της δολοφονίας, ήταν του νήματος και οδήγησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος, που διαπράχτηκε στις 13 Ιουνίου, στου Ρέντη, με θύμα τον 52χρονο φαρμακοποιό, Σπύρο Πουκαμισά.

Κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία, αφού οι δράστες άρπαξαν από το θύμα μία τσάντα η οποία είχε τα χρήματα, περίπου 1.600 ευρώ, από τις εισπράξεις του φαρμακείου του.

Στην υπόθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. εμπλέκονται συνολικά έξι άτομα.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες, δύο άντρες- αδέρφια και μία γυναίκα, ηλικίας 23, 25 και 18 ετών και τρεις υπηκόους Αλβανίας, δύο άντρες και μία γυναίκα, ηλικίας 29, 33 και 26 ετών.

Στον τόπο της ανθρωποκτονίας, κοντά στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, είχαν βρεθεί πεταμένα, μεταξύ άλλων, γυαλιά ηλίου και ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη των δραστών άρχισε μόλις εστάλησαν τα ευρήματα στο εργαστήριο των Εγκληματολογικών Ερευνών.

Το βιολογικό υλικό που είχε βρεθεί στα γάντια που εγκατέλειψαν οι δράστες στην περιοχή που έγινε ο φόνος, διαπιστώθηκε ότι ταίριαζε στον 29χρονο Αλβανό.

Τρεις μέρες μετά την ανθρωποκτονία βρέθηκε στη Νέα Κηφισιά, ολοσχερώς καμένο, ένα κίτρινο αυτοκίνητο ίδιας μάρκας με εκείνο που είχαν διαφύγει μετά τη δολοφονία του φαρμακοποιού οι δράστες.

Από την έρευνα, προέκυψε ότι το αυτοκίνητο ανήκε στην 26χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία είχε καταγγείλει την κλοπή του λίγες ώρες μετά τη δολοφονία.

Η 26χρονη, φίλη του 29χρονου Αλβανού , κατέθεσε ψευδώς αφενός μεν πως εκείνος βρισκόταν μαζί της την ημέρα της ανθρωποκτονίας, αφετέρου δε - κατόπιν συνεννόησης μαζί του- την κλοπή του οχήματός της, ώστε να ενισχύσει το άλλοθί του και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες της Αστυνομίας.

Ακόμη, κατά την έρευνα μετά τη σύλληψη των δραστών, προέκυψαν τα εξής:

- Ο 23χρονος Έλληνας ήταν εκείνος που μετέφερε το αυτοκίνητο της διαφυγής των δραστών σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς, όπου αφού το περιέβρεξε με πετρέλαιο, στη συνέχεια το έκαψε, ώστε να εξαφανίσει κάθε ίχνος.

- Μαζί του βρίσκονταν ο 25χρονος αδερφός του και η 18χρονη φίλη του.

Σε βάρος των τριών υπηκόων Αλβανίας  καθώς και του 23χρονου Έλληνα έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και κρατούνται.

Οι άλλοι δύο Έλληνες (18χρονη και 25χρονος) κατηγορούνται για πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...