Αρχαία κτερίσματα μάζευε σπίτι του 52χρονος από τη Ρόδο

Κάθε τύπου αρχαία ευρήματα μάζευε και αποθήκευε στο σπίτι του 52χρονος από τη Ρόδο, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας, αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών.

Συγγενής του 52χρονου, άλλωστε, ένας 48χρονος από το νησί, συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης για κατοχή ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής υπόθεσης.

Ο 52χρονος συνελήφθη στην οικία του στην Κάμειρο και με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών βρέθηκαν δύο κιλά και 53 γραμμάρια κάνναβης.

Οι αστυνομικοί όμως εντυπωσιάστηκαν κυρίως από τα αρχαία ευρήματα που φύλασσε ο 52χρονος μέσα στο σπίτι του: Διακόσια δώδεκα αρχαία νομίσματα, τριάντα βόλια, έξι μυροδοχεία πήλινα, τρία βαρίδια, τρία φιαλίδια (δίωτα), τέσσερις χάνδρες, δύο πήλινα λυχνάρια, δύο μεταλλικά αγκίστρια, ένα μολύβδινο έλασμα σε σχήμα ψαριού, έναν αμφορίσκο πήλινο, ένα πήλινο θυμιατήριο, ένα χάλκινο μικρό καρφί, ένα δαχτυλίδι χάλκινο με σύμβολο, ένα χάλκινο μικρό αντικείμενο σε σχήμα λεκάνης, έναν χάλκινο δακτύλιο, μία μελαμβαφής οινοχόη, ένα μολύβδινο ζύγι και διάφορα θραύσματα και τμήματα πήλινων και χάλκικων αντικειμένων.