Αυτοκτόνησε αστυνομικός που πίστευε ότι τον παρακολουθεί η CIA

H αυτοκτονία αστυνομικού που πήδηξε από το μπαλκόνι του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης προκάλεσε σοκ σε ολόκληρη την πόλη, μόλις έγινε γνωστή.

Ο εν λόγω αστυνομικός υπηρετούσε σε Τμήμα Ασφαλείας της δυτικής Θεσσαλονίκης και φέρεται να προέρχεται από αστυνομική οικογένεια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr.

Το συμβάν έγινε πριν από μερικές εβδομάδες και λίγες ώρες πριν το απονενοημένο διάβημα, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, από την υπηρεσία του ενημερώθηκε ότι το περίστροφό του δε γινόταν να του επιστραφεί, καθώς δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετά χρόνια οι ψυχολόγοι της ΓΑΔΘ είχαν αφαιρέσει την άδεια οπλοκατοχής από τον αστυνομικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ο αυτόχειρας είχε υπηρετήσει στην φρουρά πρώην Αμερικανού προξένου της Θεσσαλονίκης.

Από τη θητεία του στο συγκεκριμένο πόστο και μετά είχε παρουσιάσει παρεκλίνουσα συμπεριφορά. "Μας έλεγε συχνά ότι τον παρακολουθούν πράκτορες της CIA" αναφέρει συνάδελφός του. Στο αστυνομικό μέγαρο είναι γνωστό το περιστατικό κατά το οποίο ο άτυχος αστυνομικός επιτέθηκε φραστικά σε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΓΑΔΘ ζητώντας του "να πάρει τους ρουφιάνους που τον παρακολουθούν έξω από το σπίτι του".

Αστυνομικοί που τον γνώριζαν τον περιγράφουν ως "καλό παιδί που απέκτησε εμμονές μετά το πέρασμά του από την φρουρά του Αμερικανού πρόξενου".