Παρίσταναν τους λογιστές, κλέβοντας χρήματα από ηλικιωμένους

Τριμελής σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους εξαρθρώθηκε στα Χανιά. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας εξαπατούσαν συστηματικά, κυρίως ηλικιωμένα άτομα, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων στα οποία και εμφανίζονταν ως λογιστές.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 25 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συναυτουργία, ενώ αναζητείται ακόμη ένα άτομο ηλικίας 32 ετών.

Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι, στην πόλη των Χανίων, να επιβαίνουν σε όχημα. Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν όμως εγκλωβίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους προέβαλαν αντίσταση.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων ευρώ, πολλά κοσμήματα (σταυροί, δαχτυλίδια, ρολόι, βραχιόλι κ.α.), δύο βιβλιάρια καταθέσεων, διάφορα έγγραφα Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών σε φωτοαντίγραφα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, οι δύο συλληφθέντες και ο συνεργός τους, που αναζητείται, είχαν συστήσει, το τελευταίο τρίμηνο, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν συστηματικά απάτες. Προσέγγιζαν ηλικιωμένους, εμφανιζόμενοι ως λογιστές και κατάφερναν να αποσπούν από αυτούς χρηματικά ποσά και κοσμήματα, πείθοντάς τους ότι ενεργούσαν εκ μέρους συγγενικών τους προσώπων, ισχυριζόμενοι ότι είχαν οικονομικές εκκρεμότητες με τις ΔΟΥ, όπου θα μεσολαβούσαν για τη τακτοποίησή τους.

Όπως εξακριβώθηκε, από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, οι τρεις τους είχαν διαπράξει σε διάφορες περιοχές των Χανίων, δεκαέξι απάτες, με την ίδια μέθοδο.

Αναλυτικότερα:

Την 11.06.2014, το πρωί απέσπασαν από 79χρονη, τριακόσια ευρώ.

Την 19.07.2014, πρωινές ώρες απέσπασαν από 76χρονη το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ευρώ.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, απέσπασαν από 91χρονη, το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ.

Την 22. 07.2014, από 75χρονη το χρηματικό ποσό χιλίων διακοσίων ευρώ.

Την 05.08.2014, το απόγευμα από 52χρονη απέσπασαν το χρηματικό ποσό των τριακοσίων πενήντα ευρώ.

Την 06.08.2014, απέσπασαν από 70χρονη, το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ.

Την ίδια ημέρα, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ από 71χρονη.

Την 07.08.2014, από 82χρονη απέσπασαν το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, απέσπασαν από 89χρονη, το χρηματικό ποσό των επτακοσίων ευρώ.

Την 11.08.2014, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ευρώ από 70χρονη.

Την 12.08.2014, από 83χρονη, απέσπασαν το χρηματικό ποσό το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ.

Το μεσημέρι της 12.08.2014, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ από 82χρονη.

Επιπλέον, το μεσημέρι της 12.08.2014, από 64χρονη, απέσπασαν κοσμήματα, συνολικής χρηματικής αξίας δέκα χιλιάδων ευρώ, τα οποία και βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, από 68χρονη, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ.

Την ίδια ημέρα, αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να αποσπάσουν χρήματα από έναν 87χρονο και μια 85χρονη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την παράνομη δραστηριότητά τους απέσπασαν χρηματικά ποσά, που υπερβαίνουν συνολικά τις 9.000 ευρώ, ενώ η αξία των κοσμημάτων που απέσπασαν ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.

Παρακαλούμε περιμένετε ...