Eξέταση για δημοσίευση φωτογραφιών αστυνομικών με πολιτικά

Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί αν προκύπτει διάπραξη του αδικήματος παραβίασης προσωπικών δεδομένων από τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών με πολιτικά στην ιστοσελίδα left.gr, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

Η υπόθεση αποτελεί άτυπη συνέχεια της ενέργειας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν στοιχεία αστυνομικών με πολιτικά, οι οποίοι βρίσκονταν σε υπηρεσία στη διάρκεια των διαδηλώσεων της Τρίτης, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Το θέμα προκάλεσε και την αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ο οποίος κατήγγειλε χθες τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για "αντιποίηση αρχής", τόσο σχετικά με την απαίτηση των στοιχείων, όσο και τη δημοσίευση των φωτογραφιών τους στο διαδίκτυο.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως έκαναν "μια απλή κουβέντα με τους αστυνομικούς σε μία προσπάθεια να σταματήσουν τις προληπτικές προσαγωγές διαδηλωτών". Ως αντεπιχείρημα, επισημαίνουν ότι, αντιστοίχως, η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποιεί φωτογραφίες συλληφθέντων και ιερόδουλων.

Το left.gr δημοσίευσε φωτογραφίες των αστυνομικών οργάνων, καθώς και βίντεο υπό τον τίτλο "παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφαλίτικα μπλόκα".