Αθωώθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, που κατηγορείτο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της “λίστας Λαγκάρντ” στο περιοδικό του, παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί καταδικαστική απόφαση.

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε ότι θα έπρεπε να διωχθούν πριν από αυτόν όσοι χειρίστηκαν μέχρι σήμερα τη λίστα Λαγκάρντ και υποστήριξε πως ο λόγος που δημοσιοποιήθηκε η λίστα ήταν “για να πάψει ο καθένας να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα “. “Το θέμα της λίστας δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό και κοινωνικό “, πρόσθεσε.

Στο πλευρό του Κώστα Βαξεβάνη βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, που κατέθεσε “κι εγώ θα το έκανα στη θέση του” και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα, που χαρακτήρισε παράλογη τη δίωξη του δημοσιογράφου, καθώς και η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη, που στον ίδιο τόνο σχολίασε “είναι παραλογισμός την ώρα που φωτίζεται η αλήθεια, να βλέπουμε διώξεις”.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Κώστα Βαξεβάνη, μιλώντας για διαπόμπευση. “Ο Κώστας Βαξεβάνης μας λέει άρον-άρον "σταύρωσον αυτούς" και αυτό δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα της χώρας. Σε μία κοινωνία που ζητάει αίμα μετέτρεψε τη χώρα σε ένα κολοσσιαίο και πέταξε μέσα ανθρώπους και υπολήψεις”, είπε σε έντονο ύφος, προκαλώντας την αντίδραση του δημοσιογράφου, που αναφώνησε “πάλι καλά που δεν είπατε ότι σκότωσα τον Κένεντι”.

Η αθώωση του εκδότη του περιοδικού Hot Doc έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τον κόσμο που βρισκόταν στο δικαστήριο προκειμένου να του συμπαρασταθεί, ενώ αμέσως ήρθε και το σχετικό tweet του: “Ναι νικησατε. Σας ευχαριστω”.