Αναζητείται από την Αστυνομία ο Κώστας Βαξεβάνης

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης, αναζητείται από την Aστυνομία για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου αδικήματος, για τη δημοσίευση της φερόμενης ως "λίστας Λαγκάρντ" στο περιοδικό του.

Ο Κώστας Βαξεβάνης αναζητείται μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, η οποία κινήθηκε αυτεπάγγελτα για την υπόθεση. H αυτεπάγγελτη δίωξη γίνεται για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Δικογραφία έχει σχηματιστεί εις βάρος του δημοσιογράφου.

Αναλυτικά η ακριβής ανακοίνωση της Αστυνομίας:

"Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ".

ΣΥΡΙΖΑ: "Η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη είναι πολιτική"

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δίωξη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. "Η αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι προκλητική και απαράδεκτη. Δυστυχώς η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν. Η δίωξη είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού ο οποίος καλείται αυτές τις μέρες να υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων", αναφέρει η ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Δευτερογενής έρευνα για τον αποστολέα της λίστας στο έντυπο

Έρευνα διενεργείται από την Αστυνομία για το φορέα ή την υπηρεσία που ενδεχομένως να διέρρευσε το αρχείο στο περιοδικό, το οποίο εκδίδει ο κ. Βαξεβάνης. Στο περιοδικό αναφέρεται πάντως ότι "ο αποστολέας της λίστας είναι άγνωστος".