Επιστολή Ρούπα – Μαζιώτη για τα τέσσερα χρόνια από το θάνατο Φούντα

Στα τέσσερα χρόνια από το θάνατο του Λάμπρου Φούντα αναφέρεται το κείμενο, το οποίο δημοσίευσαν στο athens.indymedia οι καταζητούμενοι ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα.

Οι δύο καταζητούμενοι χαρακτηρίζουν πολιτικό το εγχείρημα του Φούντα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "πριν τέσσερα χρόνια ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας έδωσε τη ζωή του σε μια πολιτική προσπάθεια να μην γίνει η εξαθλίωση όρος ζωής, να μην θυσιάζονται άνθρωποι για την σωτηρία του συστήματος".

Στις 10 Μαρτίου 2010 ύστερα από συμπλοκή με αστυνομικούς ο 35χρονος βιολόγος (εργαζόταν σε διαγνωστικό κέντρο) και γιος στρατιωτικού Λάμπρος Φούντας έπεφτε νεκρός. Οπως προκύπτει από κείμενα, συμμετείχε στην αναρχική ομάδα «Μαύρο Αγκάθι», που εξέδιδε το έντυπο «Δρόμοι της Οργής», ενώ είχε επίσης «δράση και συμμετοχή σε πορείες, συγκεντρώσεις, κοινωνικές συγκρούσεις διαδηλώσεις, αφισοκολλήσεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις».

"Ο Λάμπρος Φούντας ζει και θα ζει πάντα για όσους η Επανάσταση παραμένει μία ζωντανή προοπτική. Ζει ως σύμβολο και φάρος της Επανάστασης", αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο