“Στο δόκανο” κύκλωμα που λήστευε ηλικιωμένους

Την εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που διέπραττε ληστείες, κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, στις περιοχές Ιλίου, Πετρούπολης, Καματερού, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Βριλησσίων, Παπάγου, Πετραλώνων, Κορυδαλλού, Αμπελόκηπων και Ηρακλείου, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 23 ατόμων, όλοι μέλη δύο οικογενειών Ρομά, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, κλοπής, απάτης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Από τους κατηγορούμενους συνελήφθησαν 14 άτομα, ηλικίας από 19 έως 49 ετών, ενώ άλλα εννέα αναζητούνται.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι ληστές χρησιμοποιούσαν διάφορα τεχνάσματα για να μπουν στα σπίτια, όπως π.χ. ότι ήταν υπάλληλοι της ΔΕΗ και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά καθώς και άλλα αντικείμενα.

Πολλές φορές δεν δίσταζαν να ασκούν σωματική βία και να απειλούν με μαχαίρια τους ηλικιωμένους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρυσαφικά και χρήματα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 17 περιπτώσεις ληστειών, κλοπών και απάτης σε βάρος ηλικιωμένων με το συνολικό ποσό των χρημάτων που απέσπασαν να ανέρχεται στα 75.280 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.