Ανακρίνουν γονείς μελών των Πυρήνων της Φωτιάς για τον Ξηρό

Νέο κύκλο καταθέσεων από συγγενικά πρόσωπα μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης "Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς" άνοιξε η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ είναι ότι μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης, που δεν έχουν συλληφθεί, βοήθησαν να αποδράσει ο 55χρονος.

Στη ΓΑΔΑ κλήθηκε για να καταθέσει ο πατέρας των Μιχάλη και Γιώργου Νικολόπουλου, δύο αδελφών, που έχουν προφυλακιστεί για την συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση.

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι τα μέλη της "Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" γνωρίζουν πού κρύβεται ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Εκτός από τον πατέρα των δυο αδελφών, η Αντιτρομοκρατική θα καλέσει τις επόμενες μέρες και άλλους γονείς προφυλακισμένων μελών των Πυρήνων, ώστε να δημιουργηθεί ασφυκτικός κλοιός γύρω από τους συλληφθέντες.

Ακόμη, οι αστυνομικοί προτίθενται να λάβουν καταθέσεις και από φίλους ή συγγενείς του Χριστόδουλου Ξηρού, τους οποίους ο τρομοκράτης έβλεπε κάθε φορά που έπαιρνε άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, ο Χριστόδουλος Ξηρός εκτός από τον αδελφό του Βασίλη, είχε εκμυστηρευθεί και σε έτερο αδελφό του, το Νίκο, την πρόθεσή του να μην επιστρέψει στις φυλακές.