Εξετάζουν αν ο Ξηρός κρύβεται στην Αθήνα

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού φαίνεται ότι επικρατεί στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, αξιωματικοί άφησαν να εννοηθεί ότι έχουν προκύψει ευρήματα σχετικά με τον τρόπο διαφυγής του 56χρονου τρομοκράτη, την πόλη στην οποία έχει βρει καταφύγιο και το δίκτυο υποστήριξης το οποίο έχει αναλάβει να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών, ο Χριστόδουλος Ξηρός διέφυγε από το πατρικό του σπίτι στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής μετά το μεσημέρι της Κυριακής και με τη βοήθεια συγγενικών του προσώπων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε συγκεκριμένα ότι το πρωί της 5ης Ιανουαρίου ο Ξηρός έδωσε, όπως όφειλε, το "παρών" στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ από μαρτυρίες αυτοπτών προκύπτει ότι μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες της ίδιας μέρας βρισκόταν στη Νέα Καλλικράτεια.

Πληροφορίες θέλουν τον Χριστόδουλο Ξηρό να βρίσκεται στην Αττική, ενώ, πιθανόν για λόγους τακτικής, αστυνομικοί αφήνουν ανοιχτό και το ενδεχόμενο ο 56χρονος να κρύβεται στην περιοχή της συμπρωτεύουσας.

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, που η ΕΛ.ΑΣ έχει στη διάθεσή της αφορά στο δίκτυο υποστήριξης που παρέχει κάλυψη στον Χριστόδουλο Ξηρό, το οποίο "συγκροτούν άτομα που συνδέονται ευθέως με τον χώρο της τρομοκρατίας", όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή".