Internet καφέ διατηρούσε στα Εξάρχεια η Αντιτρομοκρατική

Μετά το καφέ-μπαρ στα Εξάρχεια που κατείχε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η Αντιτρομοκρατική φέρεται να λειτουργούσε internet καφέ στην ίδια περιοχή.

Το εν λόγω κατάστημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, λειτουργούσε στην οδό Σολωμού στα Εξάρχεια και βρισκόταν μέχρι και πριν από έναν χρόνο κάτω από την "ομπρέλα" της Αντιτρομοκρατικής, η οποία φέρεται να διενεργούσε παρακολουθήσεις με συστήματα καταγραφής ήχου και εικόνας.

Γίνεται αντιληπτό δηλαδή ότι έκανε την ίδια δουλειά που έκανε η ΕΥΠ μέχρι το 2008.

Οι παρακολουθήσεις της Αντιτρομοκρατικής φαίνεται να στέφθηκαν με επιτυχία εκ του αποτελέσματος. Στα Εξάρχεια συνελήφθησαν τέσσερα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς τα οποία πραγματοποιούσαν συναντήσεις στο internet καφέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως και την περίοδο της ΕΥΠ, αστυνομικός είχε επιπλέον νοικιάσει και διαμέρισμα-παρατηρητήριο στην περιοχή.

Το ρόλο του internet καφέ επιβεβαιώνουν αντιεξουσιαστές. Τα τέσσερα συλληφθέντα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς σε κείμενο τους που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάνουν αναφορά στο κατάστημα: "Να πούμε ότι η «επίσημη» παρακολούθηση μας ξεκίνησε στις 11:20 το πρωί με τον εντοπισμό του Γρηγόρη και έληξε στις 16:00 με τις συλλήψεις μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι η παρακολούθηση μας ξεκίνησε εκείνη την ώρα. Γιατί λίγο πριν από την προαναφερόμενη ώρα ο σύντροφος πήγε στο ίντερνετ-καφέ στη Σολωμού στα όρια Εξαρχείων με το κέντρο της Αθήνας".

"Πιστεύουμε βασικά ότι το συγκεκριμένο καφέ βρισκόταν/βρίσκεται υπό παρακολούθηση, απʼ την στιγμή κιόλας που πληροφορηθήκαμε ότι διάφοροι σύντροφοι κατά το παρελθόν έχουν παρακολουθηθεί από ασφαλίτες φεύγοντας από εκεί", έγραψαν.

Εναντίον του συγκεκριμένου internet καφέ σημειώθηκαν αντίποινα. Άγνωστοι του προκάλεσαν υλικές ζημιές.