Πουλούσαν αυτοκίνητα…μετ’ επιστροφής

Οι αγγελίες για αγοραπωλησίες αυτοκινήτων ή ακινήτων μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρει κανείς αυτό που αναζητά και μάλιστα σε καλή τιμή. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις όμως, όπως σε αυτή της Θεσσαλονίκης δύο Έλληνες με τον αλλοδαπό συνεργό τους προσπαθούσαν να πουλάνε αυτοκίνητα εξαπατώντας τους υποψήφιους πελάτες μέσω αγγελιών που δημοσίευαν στο διαδίκτυο.

Η αστυνομία της Μενεμένης συνέλαβε επ' αυτοφώρω έναν 39χρονο Έλληνα και έναν 39χρονο αλλοδαπό, ενώ αναζητείται ένας 29χρονος Έλληνας, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν έναν 24χρονο Έλληνα προσποιούμενοι τους πωλητές Ι.Χ.

Οι επίδοξοι πωλητές αναρτούσαν ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης οχημάτων στο διαδίκτυο με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Με αυτό τον τρόπο εξαπάτησαν πέντε Έλληνες, καταφέροντας να αποσπάσουν 8.800 ευρώ, αρπάζοντας τελικά το προς πώληση αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια της μεταβίβασης. Το σχέδιο των συλληφθέντων περιελάμβανε συγκεκριμένη διαδικασία. Έτσι, αφού πήγαιναν στο ραντεβού με το υπό πώληση αυτοκίνητο και αφού έπαιρναν το συμφωνηθέν χρηματικό αντίτιμο, παρέδιδαν στους αγοραστές αντικλείδια του οχήματος, ενώ τα πρωτότυπα τα διατηρούσαν στη κατοχή τους. Στη συνέχεια εκμεταλλευόμενοι την απουσία των θυμάτων κατά τη διαδικασία της μεταβίβασης, έκλεβαν το όχημα χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο κλειδί.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 39χρονου Έλληνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.275 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, τρία αντικλείδια αυτοκινήτων και κλεμμένες κρατικές πινακίδες.