Καστοριά: Όταν ο αστυνομικός έπαιρνε συγχαρητήρια από το Σαμαρά για το Μαζιώτη

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός που πυροβόλησε τον 52χρονο οδηγό ταξί ήταν ο άνθρωπος που έπιασε τον καταζητούμενο επικεφαλής του Επαναστατικού Αγώνα

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), που ομολόγησε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, ότι δολοφόνησε τον 52χρονο οδηγό ταξί στην Καστοριά, ήταν ο άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη σύλληψη του επικεφαλής της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, του Νίκου Μαζιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαζιώτης συνελήφθη μετά από μια αιματηρή και πρωτοφανή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, το καλοκαίρι του 2014.

Η ομάδα των ειδικών φρουρών που συνέλαβαν το Μαζιώτη βρισκόταν στο Μοναστηράκι στο πλαίσιο της επιχείρησης "Θησέας" για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου. Μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν η επιχείρηση «Θησέας» ήταν απλά η «κάλυψη» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Μαζιώτη αφού η αστυνομία γνώριζε ότι ο καταζητούμενος τρομοκράτης βρισκόταν στο κέντρο της πόλης.

Όταν δόθηκε το σήμα που επιβεβαίωνε ότι ο Μαζιώτης ήταν πράγματι στο Μοναστηράκι, οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο που όριζε το σήμα και μετά από πυροβολισμούς αλλά και μάχη σώμα με σώμα, κατάφεραν τελικά να πιάσουν τον νο 1 (τότε) καταζητούμενο.

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός που ομολόγησε τη δολοφονία στην Καστοριά ήταν ο άνθρωπος που πυροβόλησε και έριξε κάτω το Μαζιώτη. 

Τους αστυνομικούς είχε συγχαρεί τότε αυτοπροσώπως, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, είχε τηλεφωνήσει από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν για διαπραγματεύσεις, προκειμένου να δώσει τα συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που πέρασαν τις χειροπέδες στον καταζητούμενο Μαζιώτη. 

(Η φωτογραφία είναι η στιγμή της σύλληψης του Μαζιώτη, από το αρχείο του news.gr)