Δράκος Αμαρουσίου: Άκουγε φωνή που του έλεγε “χούφτωσ´τη-χούφτωσ´τη”

Καρέ - καρέ περιέγραψαν τις στιγμές τρόμου που έζησαν στα χέρια του 30χρονου " δράκου του Αμαρουσίου" τα θύματά του

Καρέ - καρέ περιέγραψαν τις στιγμές τρόμου που έζησαν στα χέρια του 30χρονου "δράκου του Αμαρουσίου" τα θύματά του καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. 

Οι 6 γυναίκες ανέβηκαν η μια μετά την άλλη στο βήμα του μάρτυρα και μέσα από τις καταθέσεις τους ξαναζωντάνεψαν οι επιθέσεις που δέχτηκαν το καλοκαίρι του 2016 στην περιοχή του Αμαρουσίου. 

"Νιώθω κάποιος να με πιάνει, να με ακινητοποιεί. Ένιωσα ένα χέρι στο στήθος, άρχισα να ουρλιάζω. Με έριξε κάτω, με κρατούσε από το κεφάλι. Σκέφτηκα ή θα με βιάσει ή θα σκάσω. Δεν μίλησε καθόλου, δυσκολευόταν με το ένα χέρι να μου ανοίξει το παντελόνι", κατέθεσε ένα από τα θύματα του νεαρού άνδρα  κλαίγοντας με αναφιλητά.

Την βεβαιότητα της ότι πρόθεση του ήταν ο βιασμός της εξέφρασε μια ακόμη γυναίκα. 

"Ήθελε να μου επιτεθεί, ήθελε να προχωρήσει σε βιασμό, να με τραβήξει μέσα στη διάβαση" είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι ο 30χρονος ήταν σιωπηλός.

Συνήγορος υπεράσπισης: Τότε γιατί δεν συνέχισε αφού δεν υπήρχε κανείς να ακούσει;

Μάρτυρας: Ήμουν ξαπλωμένη και στεκόταν πάνω μου όρθιος, δεν ξέρω αν είδε κάποιον και σταμάτησε.

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του κατηγορούμενου ξεκίνησε όταν , το τελευταίο θύμα του, μια υπάλληλος καθαρισμού κατάφερε να τον περιγράψει στην αστυνομία. Η αφήγηση της στο δικαστήριο ήταν συγκλονιστική : 

"Μου βάζει την ταινία στο στόμα και σκέφτηκα, πάει τελείωσα τώρα. Βάζω το χέρι μου να τον διώξω, τον έγδαρα στο στόμα. Έβγαλα την ταινία και άρχισα να φωνάζω. Άρχισαν να γαβγίζουν κάτι σκυλιά που έχει η εφημερίδα και τότε με άφησε και έφυγε.

Βγήκαν οι σεκιουριτάδες και με βοήθησαν". Η μάρτυρας αναγνώρισε με βεβαιότητα στο πρόσωπο του κατηγορούμενου τον άνθρωπο που της επιτέθηκε. 

"Είδα καθαρά τα χαρακτηριστικά του, είναι αυτός" είπε και συνέχισε "Είχε το ρολό από την ταινία στο χέρι και την πήρε μαζί του. Εγώ ήμουν ξάπλα και με τα πόδια ψηλά, προσπαθούσα να τον απωθήσω". 

Εισαγγελέας: Τι σκοπό είχε; Να σας κλέψει;

Μάρτυρας: Αν το ήθελε αυτό θα μπορούσε να μου αρπάξει την τσάντα.

Με γλαφυρά χρώματα περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε μια ακόμη γυναίκα καταθέτοντας στο δικαστήριο. 

"Ήμουν στην οδό Πάρνηθος στο Μαρούσι, κατέβηκα από αυτοκίνητο και είδα έναν κύριο. Έκανε ότι ήθελε να μπει σε μια πολυκατοικία. Ήρθε τρέχοντας έβαλε τα χέρια του ανάμεσα στα πόδια μου, με θώπευσε, με έσπρωξε για να με πετάξει κάτω, τον χτύπησα στο πρόσωπο και έφυγε. Τον έβρισα, αυτός με κοιτούσε ατάραχος και μετά εξαφανίστηκε".

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ένα ακόμη   θύμα του 30χρονου: "Νιώθω κάποιον να προσπαθεί να με θωπεύσει, άρχισα να φωνάζω βοήθεια. Σηκώθηκε και έφυγε. Δεν είδα τα χαρακτηριστικά του, ούτε τον άκουσα να μιλάει. Ήρθε αθόρυβα πίσω μου".

"Άκουγε φωνές "

Η ερωτική απογοήτευση ήταν ο λόγος που, σύμφωνα με τη μητέρα του, ο νεαρός αρρώστησε και κλείστηκε στον εαυτό του. "Πριν από τις επιθέσεις άκουγε φωνές "χούφτωσ´την-χούφτωσ´την" του έλεγε η φωνή" όπως κατέθεσε η μητέρα του κατηγορουμένου οτι της εξομολογήθηκε μετά την προφυλάκισή του.

"Είναι κλειστός άνθρωπος συνεσταλμένος. Είχε πάθει ένα ατύχημα ο πατέρας του όταν ήταν 12 ετών και τον είχε επηρεάσει πολύ. 

Είχε μία σχέση, την έβλεπε στο μπαρ και πήγαιναν σε ξενοδοχεία. Της είχε αδυναμία.

Χωρίσανε και αρρώστησε, είχε κλειστεί ακόμα περισσότερο στον  εαυτό του, μελαγχολικός, καθόταν σε μια καρέκλα και ξαφνικά γελούσε ή μιλούσε μόνος του.

Πρέπει να χώρισαν 2-3 μήνες πριν τις επιθέσεις, αλλά δεν θυμάμαι" είπε η μητέρα του κατηγορούμενου και ζήτησε " συγγνώμη από τις κυρίες".

Επιχειρώντας να δώσει στο δικαστήριο την εικόνα που είχε το παιδί της λίγο πριν συλληφθεί είπε πως 

δεν ήθελε να φάει, να πλυθεί, να κοιμηθεί. "Μου έλεγε ότι είναι κουρασμένος" τόνισε η γυναίκα .

Πρόεδρος: Δεν τον ρωτήσατε μετά γιατί το έκανε;

Μάρτυρας: Ότι άκουγε κάτι φωνές, χούφτωσ'την, χούφτωσ´την. 

Πρόεδρος: Όπως στην ταινία με τον Παπαγιαννόπουλο;

Μάρτυρας: Ναι. Δεν έβλεπε το πρόσωπό τους, αλλά της πρώην κοπέλας του.

Στο σπίτι έπινε μπίρες, δεν ξέρω τι έκανε έξω...

Η μητέρα του κατηγορούμενου τόνισε  στο δικαστήριο ότι ο γιος της , όπως της είπε αργότερα , με τις πράξεις του ήθελε να μειώσει τις γυναίκες. 

"Έβλεπε  την κοπέλα του στο πρόσωπό τους. 

Το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας, αρρώστησε, ερωτεύτηκε αληθινά, άλλοι καταφέρνουν και το προσπερνάνε, αυτός δεν το κατάφερε" 

Εισαγγελέας: Γιατί επέλεξε αυτόν τον τρόπο να μειώσει τις γυναίκες, αντί για παράδειγμα να τις βρίζει;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω.

Ο 30χρονος κατηγορουμενος με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας είπε πως αρνείται τις κατηγοριες. Η υπεράσπιση του, μάλιστα, υπέβαλε αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας της απόπειρας βιασμού σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και ενώ ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του  μειωμένου καταλογισμού .

"Δεν είναι βιαστής , είναι άτολμος και δειλός" 
 
"Είναι ενας άνθρωπος με οριακή νοημοσύνη που αρρώστησε. Δεν είναι βιαστής , είναι άτολμος και δειλός" κατέθεσε στο δικαστήριο ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας ο οποίος παρακολουθεί τον κατηγορούμενο τους τελευταίους 9 μήνες. 
 
"Είναι ψυχωσικός ...
Παραληρητικός με οξύ ψυχωσικό επεισόδιο . Το οτι τον συνέλαβαν τον βοήθησε γιατί τώρα ακολουθεί θεραπεία . 
Ένα κουβαράκι είναι μέσα στη φυλακή , δεν κάνει τίποτα. Μιλάει μόνο σε εμενα και τους γονείς του" κατέθεσε ο ψυχίατρος υπογραμμίζοντας πως "Η ερωτική απογοήτευση ειναι στην ίδια κατηγορία με την απώλεια παιδιού και την οικονομική καταστροφή ". 
Τι ήταν αυτό που πυροδότησε τις επιθέσεις; Σύμφωνα με τον ψυχίατρο η συμπεριφορά της αγαπημένης του η οποια εργαζόταν ως ιερόδουλος. 
"Τον ειχε έξω από την πορτα να παρακολουθεί τις συνευρέσεις της με τους πελάτες και οταν προσπαθούσε να την σταματήσει εκεινη - ήταν η αγάπη του- τον έδιωχνε , τον έβριζε". 
 
Σε μια  αποστροφή του λόγου του ο μάρτυρας τόνισε πως ο κατηγορούμενος δεν ειχε γδύσει κανένα από τα θύματα του και δεν είχε κατεβάσει το δικό του παντελόνι προκαλώντας την αντίδραση ενός από τα θύματα που καθόταν στα πίσω καθίσματα του δικαςτηριου παρακολουθώντας την ακροαματική διαδικασία . 
 
 
Η δίκη θα συνεχιστεί  στις 28 Μαρτίου με την απολογια του κατηγορούμενου.