Η ΕΛ.ΑΣ έπιασε φοιτητή που… ζήλεψε τον πιστολέρο του Μικρολίμανου

Ο Αλβανός πιστολέρο του Μικρολίμανου βρήκε και μιμητές, τουλάχιστον στα λόγια και στο... facebook, όπως αναφέρει η Αστυνομία.
 
Πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για νεαρό φοιτητή, ο οποίος έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ότι θα πάρει ένα αυτόματο όπλο και θα σκοτώσει κόσμο στο Τεχνολογικό Ίδρυμα που φοιτούσε, έχοντας ως πρότυπο την ένοπλη επίθεση του 31χρονου Αλβανού στο Μικρολίμανο τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου.
 
Ωστόσο, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, μετά από ολονύχτια έρευνα, τον εντόπισαν, σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του και τα ξημερώματα της Τρίτης τον οδήγησαν στο αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, όπου ζήτησε συγνώμη για όσα είπε και ανέφερε πως ήταν μετανιωμένος.
 
Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος ενός 21χρονου ημεδαπού φοιτητή, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του διαδικτύου, μήνυμα με απειλητικό περιεχόμενο για το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, στο οποίο φοιτούσε.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία στη Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία αφορούσε στις συγκεκριμένες απειλές από χρήστη του διαδικτύου.
 
Στην ανακοίνωση επισημάνθηκε ότι "σε στοχευμένη ψηφιακή αστυνομική έρευνα στο κοινωνικό δίκτυο, διαπιστώθηκε ότι σε διαδικτυακή ομάδα - γκρουπ φοιτητών του συγκεκριμένου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, που βρίσκεται στην Αττική, υπήρχε αναρτημένο μήνυμα από άγνωστο χρήστη, στο οποίο διατύπωνε δημόσια ότι θα προβεί στη διάπραξη βίαιων συμπεριφορών και παρανόμων ενεργειών, κατά προσώπων ή/και πραγμάτων, εντός του ανωτέρω Ιδρύματος, ενώ οι απειλές ήταν στα πρότυπα ανάλογων περιστατικών του εξωτερικού".
 
Για την υπόθεση ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση αυτή θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...