«Όχι» στην έκδοση του Κούρδου που συνελήφθη πριν την επίσκεψη Ερντογάν

«Όχι» στην έκδοση του Κούρδου που συνελήφθη πριν την επίσκεψη Ερντογάν

Αρνητική η απάντηση από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών στο αίτημα των τουρκικών αρχών

«Όχι» είπε το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών στο αίτημα των τουρκικών αρχών που ζητούν την έκδοση του δεύτερου Τούρκου κουρδικής καταγωγής ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με ακόμη οκτώ άτομα λίγο πριν από την άφιξη του Ερντογάν στην Αθήνα, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την εισήγηση της εισαγγελέως Ουρανίας Σταθέα η οποία στην τοποθέτηση της επεσήμανε ότι στην περίπτωση που ο 48χρονος εκδοθεί στη γείτονα κινδυνεύει να έρθει αντιμέτωπος με διαφορετικά αδικήματα από αυτά που αυτή τη στιγμή προβάλουν οι Τούρκοι προκειμένου να πετύχουν την έκδοση του.

Η εισαγγελική λειτουργός, μάλιστα, έκρινε ότι τα νέα στοιχεία που είχε ζητήσει το συμβούλιο για να αποφανθεί για την έκδοση ή μη είναι μια απλή περίληψη των προηγούμενων τα οποία χαρακτήρισε ελλιπή και αόριστα.

«Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να λάβει χώρα η έκδοση του παρόντος κατηγορουμένου στις τουρκικές αρχές» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Νωρίτερα, ο 48χρονος μιλώντας ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου έκανε λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος του. «Η Τουρκία με ζητάει επειδή ήμουν επαναστάτης και αγωνίζομαι εναντίον του φασιστικού συστήματος. Δεν μπορεί να προσκομίσει κάτι χειροπιαστό. Με ζητάει για πράξεις (σ.σ. ένοπλη επίθεση στον γενικό εισαγγελέα στην Τουρκια το 2015) ενώ εγώ ήμουν κρατούμενος στη Γερμανία», τόνισε.

Ο 48χρονος οδηγήθηκε πάλι στη φυλακή καθώς κρατείται για αδικήματα που φέρεται να έχει διαπράξει στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ή Τουρκία έχει κάνει αίτημα έκδοσης και για έναν ακόμη από τους εννέα συλληφθέντες.