Από σήμερα η ηλεκτρονική κάρτα ΜΜΜ για άνεργους και ΑΜΕΑ

Από σήμερα η ηλεκτρονική κάρτα ΜΜΜ για άνεργους και ΑΜΕΑ

Στις 15 Μαρτίου θα κλείσουν όλες οι πύλες του Μετρό στο Σύνταγμα

Την ώρα που οι μπάρες του μετρό στο Σύνταγμα έκλεισαν από χθες, περισσότερες από 540.000 προσωποποιημένες κάρτες Ath.ena Card, έχουν εκδοθεί.

Παράλληλα, έχει προσωποποιηθεί και αποσταλεί το σύνολο των αιτήσεων, που έχει υποβληθεί μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται άνεργοι και ΑμεΑ.

Σε ανέργους και ΑμεΑ έχουν εκδοθεί περί τις 45.000 προσωποποιημένες κάρτες.

Το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης πιστοποιείται μέσω ειδικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr), από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν τα ανάλογα πεδία, η ΗΔΙΚΑ επιβεβαιώνει το σχετικό δικαίωμα και στη συνέχεια, οι δικαιούχοι «φορτίζουν» το δωρεάν κόμιστρο στα αυτόματα μηχανήματα.

Οδηγίες στο επιβατικό κοινό για το κλείσιμο των πυλών στο σταθμό «Σύνταγμα» του Μετρό
Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι, την Κυριακή 4 Μαρτίου, θα κλείσουν οι πύλες στο σταθμό «Σύνταγμα» του Μετρό, πλην της πύλης των ΑμεΑ.

Για λόγους εξοικείωσης του επιβατικού κοινού και ομαλής μετάβασης, το διάστημα από τις 5 έως τις 10 Μαρτίου και από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου, το κλείσιμο των πυλών θα διεξαχθεί εκτός των ωρών αιχμής (δηλαδή εκτός 06.00 – 10.00 και 15.00 – 19.00). Η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή για τη διέλευση ανέργων και ΑμεΑ.

Στις 15 Μαρτίου θα κλείσουν όλες οι πύλες του σταθμού.