Διαμαρτυρία με «γεμιστά της Φωτίου» στο θεραπευτήριο «Αγία Βαρβάρα»

Διαμαρτυρία με «γεμιστά της Φωτίου» στο θεραπευτήριο «Αγία Βαρβάρα»

«Με ντομάτες γεμιστές δεν φτιάχνει η πρόνοια. Χρειάζεται άμεσα προσωπικό και κονδύλι», έγραψαν σε πανό

Στην πύλη του θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής, «Αγία Βάρβαρα», συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι του ιδρύματος μαζί με τα μέλη του συνδικαλιστικού τους οργάνου, την ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περίθαλψη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Έτσι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 12:00.

«"Μπορούμε να βρούμε σαν λαός λύσεις και από το τίποτα", είχε πει το 2015 η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, φέρνοντας για παράδειγμα τα γεμιστά. Τι είναι τα γεμιστά, λίγες ντομάτες, λίγο ρύζι και να ένα ωραίο φαγητό… Κάπως έτσι, κόβοντας από εδώ και δίνοντας από εκεί η λύση θα βρεθεί είχε διευκρινίσει τότε η κα Φωτίου», αναφέρουν -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή τους, ενώ στη διαμαρτυρία τους υπήρχε και ένα ταψί γεμιστά, ένα μπολ με ελιές και φέτα.

«Με ντομάτες γεμιστές δεν φτιάχνει η πρόνοια. Χρειάζεται άμεσα προσωπικό και κονδύλι», έγραψαν σε πανό που σήκωσαν στην πύλη. Στο πανό υπάρχει και φωτογραφία της κ. Φωτίου να κρατά ένα ταψί γεμιστά.

Τα προβλήματα στην «Αγία Βαρβάρα» έγιναν γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, μετά από καταγγελία γονέων για «έξωση» 30 ατόμων με αυτισμό από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά και τη μεταφορά τους σε άλλες δομές, τις οποίες χαρακτηρίζουν ακατάλληλες, «με κίνδυνο για την ίδια τη ζωή τους», όπως καταγγέλλουν.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος