«Κοκτέιλ» σκόνης και ζέστης μέχρι την Πέμπτη στην Κρήτη

«Κοκτέιλ» σκόνης και ζέστης μέχρι την Πέμπτη στην Κρήτη

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμαίνονται στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου

Οι μετεωρολογικές συνθήκες των επόμενων ημερών στην Κρήτη ευνούν την διατήρηση της καλοκαιρίας, τους νοτιάδες, τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, καθώς και τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης μέχρι την Πέμπτη, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα flashnews.gr.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης πραγματοποιείται στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας, με τις υψηλότερες τιμές συγκέντρωσης να καταγράφονται στην Κρήτη. Ως αποτέλεσμα της υψηλής συγκέντρωσης παρατηρείται σημαντική μείωση της καθαρότητας της ατμόσφαιρας, ενώ περιορίζεται και η οριζόντια ορατότητα.

Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης αναμένεται να συνεχισθεί και τις επόμενες ημέρες, με σημαντικά αυξημένες τιμές συγκέντρωσης έως και τη Δευτέρα το πρωί, ενώ στη συνέχεια αναμένεται υποχώρηση αυτής της μεταφοράς έως και την Τετάρτη με μικρότερες συγκεντρώσεις. Η μεταφορά αυτή ευνοείται από τις επικρατούσες μετεωρολογικές συνθήκες με τη διατήρηση των νότιων ανέμων.

Παράλληλα μία θερμή εισβολή από τα νότια ευνοεί και την επικράτηση υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου, αν και κατά τόπους, κυρίως στα βόρεια τμήματα της Κρήτης, θα σημειωθούν και λίγο υψηλότερες τιμές.

Αλλαγή σε αυτή την τάση αναμένεται από την Πέμπτη με την ενίσχυση του δυτικού ρεύματος, που σηματοδοτεί την παύση μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, καθώς και την υποχώρηση της θερμοκρασίας σε χαμηλότερα επίπεδα.