Επιδότηση ρεύματος σε 5.000 νοικοκυριά σε Βόρεια και Δυτική Αττική

Επιδότηση ρεύματος σε 5.000 νοικοκυριά σε Βόρεια και Δυτική Αττική

Η Περιφέρεια επιδοτεί με το ποσό των 100 έως 150 ευρώ τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες

Σε περίπου 5.000 ανέρχονται τα νοικοκυριά σε Βόρεια και Δυτική Αττική, τα οποία έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής «Ρεύμα για όλους» και τα οποία επιδοτούνται με το ποσό των 100 έως 150 ευρώ για την αποπληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Βόρειας Αττικής τα νοικοκυριά που ενισχύθηκαν το 2017 στους δήμους Νέας Ιωνίας, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Αγίας Παρασκευής, Μεταμόρφωσης, Παπάγου-Χολαργού, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Πεντέλης, Βριλησσίων και Φιλοθέης-Ψυχικού ανήλθαν σε 3.551, όπως αποτυπώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ωφελούμενοι είναι χαμηλόμισθοι, άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Αντίστοιχα στην Δυτική Αττική τα επιδοτούμενα νοικοκυριά στους πέντε δήμους της αντιπεριφέρειας αυξήθηκαν κατά 24% και ανήλθαν σε 1.395 το 2017 από 1.060 που ήταν το 2016. Παράλληλα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες επίλυσης και διευθέτησης του προβλήματος της ηλεκτροδότησης στο Βλυχό Μεγάρων «σε συνεργασία με τον εκεί σύλλογο των Ρομά». Σημειώνεται ότι η μείωση της παραβατικότητας και η ένταξη των Ρομα στον κοινωνικό ιστό των περιοχών όπου διαβιούν, αποτελεί κεντρικό άξονα πολιτικής της περιφερειακής Ενότητας η οποία πρόσφατα κατέγραψε ένα ακόμη θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.