Ενοχλημένο το FBI από τη διαρροή για τον προστατευόμενο μάρτυρα

Ενοχλημένο το FBI από τη διαρροή για τον προστατευόμενο μάρτυρα

Τι λέει ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης

Ο Παύλος Σαράκης, δικηγόρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων που έχουν καταθέσει στο FBI για την υπόθεση της Novartis, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για την φερόμενη αποκάλυψη της ταυτότητας της προστατευόμενης μάρτυρος.

Όπως τόνισε «όλοι αυτοί που αναλαμβάνουν το βαρύ φορτίο να αποκαλύψουν συστήματα διαπλοκής τέτοιου μεγέθους, σίγουρα αναλαμβάνουν κινδύνους. Κάθε ευνομούμενη πολιτεία η οποία είναι ειλικρινής στη μάχη κατά της διαφθοράς θα πρέπει να έχει τις δομές για να τους προστατεύσει. Δυστυχώς η χώρα μας, όπως και άλλες χώρες στην Ευρώπη, δεν τις έχει. Στις ΗΠΑ αυτοί άνθρωποι θεωρούνται ήρωες γιατί υπάρχει μια κοινωνία οργανωμένη και πολεμάει τη διαφθορά, για να είναι ευνομούμενη και οι πολίτες της να απολαμβάνουν το δίκαιο, την ισονομία, την αξιοκρατία.

Ερωτηθείς γιατί το FBI συμπεριέλαβε την προστατευόμενη μάρτυρα στην έκθεσή του, επεσήμανε ότι «είναι έγγραφο που αφορά την αμερικανική έρευνα, σε ότι αφορά την διαρροή του είναι ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τις αμερικανικές αρχές όσο και το δικηγορικό μου γραφείο. Όσοι εργαζόμαστε για να αποκαλύψουμε τις αθέμιτες πρακτικές αυτής της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας που έπληξε την τομέα της δημόσιας υγείας, τα βλέπουμε αυτά με μεγάλη λύπη. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε θέση για να προστατέψουμε το κύρος και τη σημαντικότητα της έρευνας στην Αμερική».