Υπάλληλος του ΙΚΑ εξαπατούσε συστηματικά ασφαλισμένους

Υπάλληλος του ΙΚΑ εξαπατούσε συστηματικά ασφαλισμένους

Τους έπειθε ότι γίνει λάθος στον υπολογισμό των συντάξεων και των επιδομάτων και έπρεπε να επιστρέψουν ένα μέρος τους.

Επί δυόμισι χρόνια αύξανε το εισόδημά του ένας - συνταξιούχος, τώρα πια - υπάλληλος του Ι.Κ.Α. Πολυγύρου, ο οποίος εξαπατούσε τους ασφαλισμένους που δικαιούνταν αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα πείθοντάς τους ότι είχε γίνει λάθος στον υπολογισμό και έπρεπε να επιστρέψουν ένα μέρος τους.

Τουλάχιστον επτά ασφαλισμένοι δεν υποψιάστηκαν την κομπίνα του αδίστακτου υπαλλήλου, που άλλωστε φρόντιζε να εκδίδει πλαστά αποδεικτικά είσπραξης για τα χρηματικά ποσά που τους αποσπούσε ως επιστροφές!

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, από τις αρχές του 2012 ως τα μέσα του 2015, είχε εξαπατήσει με αυτή τη μέθοδο τουλάχιστον επτά δικαιούχους και τους είχε αποσπάσει πάνω από 10.000 ευρώ.

Μετά την εξιχνίαση της δράσης του 60χρονου (σήμερα) υπαλλήλου του Ι.Κ.Α., έγινε έρευνα στο σπίτι του όπου κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 2.500 ευρώ, οκτώ βιβλιάρια καταθέσεων και χειρόγραφες σημειώσεις με χρηματικά ποσά που εξετάζονται για να εντοπιστούν και άλλες παρόμοιες απάτες που διέπραξε όσο υπηρετούσε.

Λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου δεν συνελήφθη, αλλά η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτη, υπεξαίρεση στην υπηρεσία και πλαστογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.