Τετράωρο «λουκέτο» στα νοσοκομεία της Αττικής για τα επιδόματα

Τετράωρο «λουκέτο» στα νοσοκομεία της Αττικής για τα επιδόματα

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια και 4ωρη στάση εργασίας στο λεκανοπέδιο

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για τα ιδρύματα της Περιφέρειας και της 4ωρης στάσης εργασίας από τις 11:00 το πρωί στα ιδρύματα της Αττικής, με κεντρικό αίτημα να μην περικοπεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί στην ανακοίνωσή της τα μέλη της να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση στις 11:30 έξω από το υπουργείο Υγείας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Περικόπτουν το Ανθυγιεινό Επίδομα. Το παραπέμπουν σε επιτροπή η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.

Συνεχίζουν να αρνούνται την αυτονόητη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ενταχθήκαμε στον ΕΦΚΑ κληρονομήσαμε τις δυσμενείς υποχρεώσεις, όχι όμως τις ενιαίες παροχές.

Πανηγυρίζει η Κυβέρνηση, ωραιοποιώντας την κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Εθελοτυφλούν. Δεν βλέπουν την κατάρρευση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

Με την έκδοση των Αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (συγγνωστή πλάνη) θα έχουμε τα ίδια προβλήματα με την μη καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Τα Νοσοκομεία στέρεψαν από κονδύλια και προσωπικό».